17 Mayıs 2024 Cuma

İşten atılan işçiler bir kez daha Başkent Elektrik önündeydi

Enerji-Sen üyesi EnerjiSA işçileri üç gündür Ankara'da eylem yapıyor. İşçiler ve sendikacılar bugün bir kez daha Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önündeydi. Sloganlar atan işçilere ve sendikacılara polis saldırarak gözaltına aldı. Gözaltı aracında video çekerek paylaşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Sabancı'ya ait bütün işyerlerini eylem alanına çevirme çağrısında bulundu.

Enerji-Sen üyesi EnerjiSA işçileri bugün bir kez daha Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. "Atılan işçiler geri alınsın" sloganını atarak müdürlük önüne gelen işçiler ve sendikacılara sivil ve resmi polisler engel olmaya çalıştı.

Polisin provokatif söylemleri ve saldırgan tutumuna rağmen eylemlerini sürdüren Enerji-Sen üye ve yöneticileri sık sık "Direne direne kazanacağız", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganını attı. Eyleme Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman'ın yanı sıra İnşaat-İş Sendikası Temsilcisi Zarife Çamalan da katıldı.

Atılan sendika üyeleri işe geri alınana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden işçiler ve sendikacılar polisin engelleme çabalarını oturma eylemi yaparak protesto etti.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, işçilerin yasadışı bir şekilde işten atıldığını hatırlatarak, EnerjiSA'nın hukuksuzluklarına dikkat çekti, "Yasa uygulanacaksa hakkını arayan bir avuç işçiye değil, EnerjiSa'ya uygulayın" dedi.

İŞÇİLER VE SENDİKACILAR GÖZALTINA ALINDI
Polis saldırısı sonucu sendika genel başkanı Keskin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin, gözaltı aracından Sabancı'ya ait tüm işyerlerini eylem alanına çevirme çağrısında bulundu.

'İŞÇİLERİN SESİNİ PLASTİK KELEPÇE TAKARAK KISAMAZSINIZ'
Hakkını arayan işçilerin plastik kelepçe takılarak gözaltına alındığını, işçilerin sesinin bu şekilde kısılmak istendiğini söyleyen Keskin, "Yanılıyorsunuz, asla susmayacağız" dedi.

'SABANCI'YA AİT TÜM İŞYERLERİNİ EYLEM ALANINA ÇEVİRELİM'
Emek dostlarına seslenen Keskin, "Sabancıya ait neresi varsa kapısında, içinde enerji işçilerinin sesini, soluğunu yükseltmeye davet ediyoruz. Sabancı'ya ait neresi varsa bu saatten sonra eylem alanıdır. Bir kez daha çağrımızı yineliyoruz. Haydi işten atılan işçilerle dayanışmaya diyoruz. Biz yarın da 17.00'da Sakarya Caddesi'nde olacağız. Ankara'daki bütün dostlarımızı Sakarya Caddesi'ne enerji işçilerinin sesine ses olmaya davet ediyoruz. Enerji işçilerinin sesini yükseltmeye, Carrefourlara, fatura ödeme merkezlerine, Akbanklara, Teknosalara, her tarafta enerji işçilerinin sesini yükseltmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.