26 Nisan 2024 Cuma

İşten atılan işçiler Aliağa Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler direnişlerinin 22. gününde belediye binası önüne gelerek oturma eylemi başlattı.
İzmir'in MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten atılan işçiler Demokrasi Meydanında tuttukları nöbetlerini sürdürürken bugün belediye binası önüne gelerek oturma eylemi başlattı. Aliağa Belediyesinin yapacağı meclis toplantısına kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten işçiler, toplantıya katılarak Belediye Başkanı Serkan Acar'a işten çıkarılma sebeplerini soracak.
 
İşten çıkarılmaların yasaklanmasını ve atılan işçilerin geri alınmasını isteyen işçiler belediye önündeki eylemlerini öğleden sonra gerçekleştirilecek meclis toplantısına kadar sürdürecek. Aliağa belediye meclis toplantısına katılacaklarını dile getiren işçiler "Belediye Başkanı Serkan Acar'a bizi neden işten çıkardığını sormak için mecliste olacağız. İşten çıkarılma nedenimiz personel fazlalığı ve teknolojik gelişmelerdi ama yeni yapılan gençlik merkezine yeni alımlar yapıldığını biliyoruz. Bizim işimizi hiçbir teknolojik gelişme olmaksızın yine insan gücüyle gerçekleştiriyorlar" dedi.
 
NE OLMUŞTU?
 
24 Haziran Yerel Seçimlerin hemen ardından Aliağa MHP’li Belediye Başkanı tarafından atılan 22 işçi, işlerine geri dönmek için direneceklerini belirtmişti. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 30 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, 200’e yakın işçinin Başkanlık genelgesiyle asıl iş kollarının bulunduğu müdürlüklere gönderildiğini ve bu işçilerin içinde yıllarca büro personeli olarak çalıştığı halde hiçbir iş güvenliği eğitimi ya da tedbiri alınmadan temizlik işlerinde çalışmaya zorlandığını bildirmişti. Kara, aynı açıklamasında Belediyenin görüşme taleplerine cevap vermediğini dile getirerek, "Bizler Belediye yönetimine şu taleplerimizle buradan seslenmek istiyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımız işlerine derhal iade edilsin. İş yeri değişikliği yapılan arkadaşlarımız, işlerinin başına gönderilsin. Mobbinge dönük uygulamalardan derhal vazgeçilsin" demişti.