4 Mayıs 2024 Cumartesi

İşten atılan EnerjiSA işçileri Moda Sahne ile dayanışma eylemi yaptı

EnerjiSA'ya bağlı Başkent Elektrik'in işten atma saldırılarına karşı 3 haftadır direnen işçiler, yüksek faturaları reddettikleri gerekçesiyle EnerjiSA tarafından elektriği kesilen Moda Sahnesi önünde eylem yaptı. İşçiler, halkın enerji hakkını ve işçilerin emeğini gasp eden patronlara karşı birlikte mücadele sözü verdi.

Sabancı Holding'e ait EnerjiSA'ya bağlı Başkent Elektrik Dağıtım şirketinde işten atma saldırısına direnen işçiler, yüksek elektrik faturalarına itiraz ederek faturasını ödeyemediği için EnerjiSA'ya bağlı Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Şirketi (AYEDAŞ) tarafından elektriği kesilen Moda Sahnesi'yle dayanışma eylemi yaptı.

"Onlar emek ve sanata düşmansa, emek ve sanat isyandır" pankartı açan enerji işçileri adına DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin açıklama yaptı. Özelleştirmeler ve sermayeden yana düzene karşı işçilerin, emekçilerin, hakları gasp edilen bütün halkın birlikte mücadele etmek zorunda olduğunu vurgulayan Keskin, enerji hakkını ulaşılmaz hale getirenler karşısında birleşik bir direniş örgütleme niyetiyle Moda Sahnesi önünde olduklarını söyledi. Keskin, 3 haftadır Sabancı Holding'in kuleleri önünde direnen işçiler olarak "Bu saldırı sadece bize değil, faturasını ödeyemeyen milyonlarca emekçiyedir. Bu saldırı, sanat üretmek isteyen tiyatro emekçilerinedir" dediklerini anlattı.

Patronların tek düşündüğünün karlarını arttırmak olduğuna dikkat çeken Keskin, "Yılsonu cirolarını açıkladılar, yüzde 110 kar elde etmişler. Biz onların o karları nasıl elde ettiğini biliyoruz. Bizlerin alınterini çalarak elde ettiler. Kapılarımıza o yüksek faturaları göndererek elde ettiler" ifadelerini kullandı.

Patronların zorbalığı karşısında "Ödemiyoruz" diyen bir halk ve direnen işçiler olduğunu vurgulayan Keskin, direnenlerin kazanacağını söyledi. 3 haftadır direnişlerine dönük her türlü saldırıya karşı haklı mücadelelerini savunduklarını kaydeden Keskin, CarrefourSA ve TeknoSA başta olmak üzere her tarafı eylem alanına çevirmeye çağırdı.

Mücadelelerin ancak birleşik yürütüldüğünde kazanacağını dile getiren Keskin, direnişe katılan her işçinin birbirine söz verdiğini ifade etti. "Moda Sahnesi başta olmak üzere faturasını ödeyemeyen halkın direnişi için de, enerji işçilerinin direnişi için de birlikte mücadele etmeye söz mü" diye soran Keskin "Söz" cevabını aldı.

İşçiler ve Kadıköy halkı, eylemi alkışlar ve sloganlarla sonlandırdı.