28 Nisan 2024 Pazar

İşten atılan arkadaşlarıyla dayanışmak için işten ayrıldılar

Cengiz Holding'in Mazıdağı'ndaki Eti Bakır Fabrikası'nın demiryolu inşaatında çalışan 118 işçiyi işten atmasına tepki gösteren 5 işçi, dayanışma amacıyla işten ayrıldı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bulunan Cengiz Holding'e ait Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Fabrikası'nın Diyarbakır-Mardin-Mazıdağı Demiryolu inşaatında çalışan 118 işçi koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı çalışma koşullarının düzeltilmesini talep ettikleri için işten atıldı.

İşlerini geri istemek amacıyla eylemlerini sürdüren işçilere kamuoyundan destek yağarken, bir destek de işçi arkadaşlarından geldi. Aynı fabrikada çalışan 5 işçi, işten çıkarılan arkadaşları ile dayanışma amacıyla fabrikadaki işlerinden ayrıldı. İşçiler, arkadaşları işlerine iade edilmeyene kadar kendilerinin de işbaşı yapmayacağını belirtti.

FOTOĞRAFLAR KOŞULLARI ORTAYA SERDİ
İşçiler tarafından paylaşılan fotoğraf karesi işçilerin sağlıksız lojmanlarda barındıklarını ve yarı kapasite ile taşıma yapma zorunluluğu olmasına rağmen işçi servislerinde üst üste taşındıklarını gösteriyor. Yine işçilerin karantina altında oldukları döneme ait gönderdikleri fotoğraflarda sosyal mesafenin korunamadığı bir ortamda beslenme ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldıkları da görülüyor.