1 Mayıs 2024 Çarşamba

İşten atılan Amazon işçisi: Bu depoya sendikayı getireceğim

Amazon deposu önünde bir araya gelen DGD-SEN, sendikaya üye oldukları için baskıya maruz kalan işçilerle açıklama yaptı. Sendikaya üye olduğu için işten atılan Tütün, "Bu depoya sendikayı ben getireceğim" dedi. 

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Amazon deposunda işçiler DGD-SEN'e üye oldukları için baskıya uğruyor, işten atılıyor. Gözetleme kuleleriyle gözetlenen işçiler patron tarafından siyah giyinen opex ekipleriyle baskı altına alınıp fotoğraflanıyor,  x-raylerden geçiriliyor, hırsızlık iddialarıyla çıplak arama dayatmasına maruz kalıyor, haftalık izinleri gasp ediliyor, primleri kesiliyor.

DGD-SEN'e üye olduğu için işten çıkarılan Mehtap Tütün ve DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar'ında olduğu sendika üyeleri depo önünde açıklama yaptı. 

Patrona seslenen Tütün, haklarının gasp edildiğini kaydetti ve "Bu depoya sendikayı ben getireceğim" dedi. 

DGD-SEN Genel Başkanı Acar ise patrona seslendi ve şöyle dedi: "Sen bu işçileri kapının önüne koymak için tutanaklar hazırladıkça, işçilere küfür ettikçe, mobbing uyguladıkça biz seninle bu kapıda daha çok karşılaşacağız. Bu topluluğu tanı bugün, yarın daha fazlasıyla bu kapıya geleceğiz. Sen daha bu kapıda bizi çok göreceksin. And olsun ki bu kapının önüne attığın işçiler içeride de var. O deponun içini sana zehir edeceğiz."