18 Mayıs 2024 Cumartesi

İstanbul'un ilçelerinde HDP İzmir il binasına saldırı protesto edildi

İstanbul'un ilçelerinde devrimci parti ve örgütler, İzmir'deki katliamı protesto ederek "Baskı ve katliam politikaları bizlerin gerçek kardeşlik ve özgürlük mücadelemizi engelleyemeyecektir" dedi.

HDP İzmir binasına saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi İstanbul'un ilçelerinde protesto edildi.

SANCAKTEPE
HDP Sancaktepe ilçe binası önünde toplanan kitle Deniz Poyraz şahsında devrimci mücadele yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. HDP adına yapılan konuşmanın ardından kurumlar adına açıklama okundu. Açıklamada AKP-MHP iktidarının ırkçı, şoven açıklamaları dikkat çekilerek, çete-siyaset-devlet ilişkileri ile ortalığa saçılan pisliklerin üstü örtülmeye çalışıldığı vurgulandı. İktidarın her köşeye sıkıştığında Kürt halkına saldırdığına değinilen açıklamada devletin katliamcı kimliğine dair şu ifadeler kullanıldı: "HDP'ye yapılan saldırı da bizlerin yaşadıkları saldırı da ilk değil. Daha önce de üzerimize kurşunlar, bombalar yağdı. Ankara Gar'da, Diyarbakır'da, Suruç'ta, Sivas'ta, 15-26 Haziran Büyük İşçi Direnişinde, 77 1 Mayıs'ı Taksim'de… Daha önce de parti kapatma, vekilliklerin düşürülmesi, kayyumlarla; gerçekleri anlatmamız, gerçekleri emekçi halka ulaştırmamız engellenmeye çalışıldı. Sadece Kürtçe müzik dinliyor diye katledilen kardeşlerimiz oldu."

Açıklamada, katledilen Deniz Poyraz'ın annesinin "Bir Deniz gider, bin Deniz gelir" konuşması hatırlatılarak "Baskı ve katliam politikaları bizlerin gerçek kardeşlik ve özgürlük mücadelemizi engelleyemeyecektir" denildi. Açıklama işçilerin birliği, halkların kardeşliği mücadelesini engelleyemeyecekleri ve HDP'nin yalnız olmadığı vurgulanarak bitirildi.

SULTANGAZİ
HDP Sultanazi ilçe binası önünde yapılan eyleme ESP, EMEP, HDK, Kaldıraç, Partizan katıldı.

"Deniz Poyraz ölümsüzdür" pankartının açıldığı eylemde yapılan açıklamada, "Tüm demokrasi güçlerini bu saldırıyı faşizme karşı en geniç demokrasi ve özggürlük cephesinde buluşmak ve birlikte mücadele etmek için bir imkana dönüştürmeye davet ediyoruz. Deniz Poyraz şahsında demokrasi mücarelesinde toprağa düşenlere borcumuzdur" dedi.