16 Mayıs 2024 Perşembe

İstanbul'dan sonra Batman'da polis ve bekçi şiddeti

İstanbul'dan sonra Batman'da da polis ve bekçi şiddeti yaşandı. Polis ve bekçilerin, 15 yaşlarındaki bir çocuğu yere yatırarak uyguladığı işkence görüntülere yansıdı. Benzer görüntüler dün İstanbul Yenikapı'da ortaya çıkmış, burada da bekçilerin yere yatırdıkları bir kişiye işkence yaptıkları görülmüştü. İstanbul ve Batman'da da polis ve bekçi şiddetine tepki gösteren kişilere ateş edilmesi, bekçi ve polislerin sarayın sunduğu özel yetkileri sınırsızca kullandıklarını gösteriyor.

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde bulunan Salih Özdemir Parkı'nda dün akşam saatlerinde polis ve bekçiler, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği bahanesiyle 15 yaşlarındaki bir çocuğa işkence yaptı. Çocuğu yere yatıran polis ve bekçiler, şiddet uyguladı. Polis ve bekçilerin şiddeti, yurttaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Görüntülerde, 15 yaşlarında olduğu tahmin edilen ve ismi öğrenilemeyen çocuk, bekçiler ve polisler tarafından parkın içinde yere yatırıldığı görülüyor. Bir kişi çocuğun üzerine otururken, beyaz gömlekli sivil polisin de çocuğa tekme ve yumruklarla vurduğu görülüyor.

Polis ve bekçiler, çocuğa uyguladıkları işkenceye tepki gösteren halka hakaret ederken, havaya ateş açarak işkencelerine devam etti.

Şiddete maruz kalan çocuğun daha sonra Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

BEKÇİ TERÖRÜ İSTANBUL'DA
Benzer görüntüler dün İstanbul Yenikapı'da yaşanmıştı. Bekçilerin, Yenikapı'da Güvenlik Caddesi üzerinde bulunan Grand Anadolu Oteli önünde yere yatırdıkları bir kişiye ters kelepçe takarak tekme ve yumruklarla işkence görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Saldırıya tepki gösteren bir kişiye ise bekçiler önce hareket ediyor, ardından 3-4 el ateş ediyor. Görüntülerde bekçilerin havaya mı yoksa tepki gösteren kişiye mi ateş ettiği görülmezken, bekçilerin şiddetine ve bu şiddete maruz kalan kişinin başına ne geldiği konusunda bilgi edinilememişti.