17 Mayıs 2024 Cuma

'İstanbul'dan Batman'a mücadele her yerde'

Avcılar'da açıklama yapan HDP İstanbul Kadın Meclisi ve TJA erkek egemen sistemin daha önce de gözaltı ve tutuklamalarla kadınları susturmak istediğini ancak başaramadığını kaydetti. Kadınları, inat ve ısrarla kadın özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA), Batman'da kadınlara yönelik gözaltı saldırısına ilişkin Avcılar yürüyüş yolunda açıklama yaptı. "Kadın mücadelemiz yargılanamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemde; "İstanbul'dan Batman'a mücadele her yerde", "Biji berxwedana zjinan", "Kadın mücadelemiz yargılanamaz" dövizleri taşındı.

Türkiye'nin tümünde İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek kadınları şiddetle yüz yüze bırakıp makul kadını yaratmaya çalışırken, Kürdistan'daki savaşını da kadınlar ve kadın bedeni üzerinden yürütmeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, "Özel bir savaş politikası olarak tecavüzü bir araç haline getiriyor, yoksulluğu derinleştiriyor. Yoksullukla yüz yüze bıraktığı toplumu ve kadınları bu özel savaş politikalarının merkezine yerleştirmeye çalışıyor. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, biz kadınlar ve Kürt kadınları hiçbir baskı ve saldırıya baş eğmedik, boyun eğmedik, geri adım atmadık. Erkek devlet şiddetine, savaşa, sömürüye, yoksulluğa, özel savaş yöntemlerine karşı kendimizi savunmaya devam edeceğiz, mücadelemizi daha da yükselteceğiz" denildi.

Erkek egemen devletin birçok kez bu yöntemi denediğini ancak kadınları susturamadığının altı çizilen açıklamada, "Bir kez daha belirtiyoruz ki tutuklamalara, rehin almalara, kadın düşmanlığına ve yapılan bu saldırılara karşı cevabımız örgütlenerek mücadelemizi daha da büyütmek olacaktır. Kadın düşmanı politikaları dayatan erkek ittifakı kaybedecek kadınlar kazanacak biz kazanacağız. İnatla ve ısrarla kadın hareketi özgürlük mücadelesine soluksuz devam edecektir" ifadeleri kullandı. 

Eylem alkış, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.