2 Mayıs 2024 Perşembe

İstanbul'da yediemin otoparkındaki yangını HBDH milisleri üstlendi

HBDH Eylül Amed İntikam Milisleri, PKK Merkez Komitesi üyesi Kasım Engin anısına, Konya, Antep ve İstanbul'da bir dizi eylem yapıldığını açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Eylül Amed İntikam Milisleri, hava saldırısında ölümsüzleşen PKK Merkez Komitesi üyesi Kasım Engin anısına misilleme yaptığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, 9 Haziran günü Konya'da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı iş makinalarına, Antep Islahiye'de iş makinalarına ve İstanbul Kartal'da yediemin depolarında bulunan araçlara yönelik sabotaj eylemleri gerçekleştirildiği kaydedildi. Eylemlerde çok sayıda araç kullanılmaz hale geldiği belirtildi. 

Açıklamada eylemlerin 27 Mayıs 2020 günü hava saldırısında ölümsüzleşen PKK Merkez Komite üyesi, özgürlük savaşçısı Kasım Engin anısına gerçekleştirildiği kaydedildi. 

Açıklamada, "Faşizm bu temelde topyekün saldırı dönemine geçmiştir. Her gün her dakika işçi sınıfının örgütlü güçlerine ve Kürt özgürlük hareketine karşı kıyasıya bir savaş sürdürmektedir. Birleşik devrim güçleri olarak faşizme karşı onurluca sürdürdüğümüz büyük savaşımımızda aynı biçimde her gün her dakika onunla hesaplaşma biçimine dönüşmüştür. Kölelik dünyasına karşı insanlık onurunun savaşıdır. Bu büyük savaşta her devrimci, yurtsever, antifaşist kim varsa, faşizme karşı birleşik devrimin tüm güçleri taaruza geçmeli, faşist güçleri her yerde vurmalıdır. Şimdi ayaklanmaları ve serhildanları buluşturmanın faşizme bedel ödetmenin günüdür" ifadeleri kullanıldı.