27 Nisan 2024 Cumartesi

İstanbul'da şüpheli kadın ölümü

İstanbul Ümraniye'de evli olduğu erkeğin sistematik şiddetine maruz kalan Ece Kılıçarslan Acar'ın balkondan düşerek yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Kadınlara yönelik katliam biçimlerinden biri olan 'yüksekten düşme' iddialarıyla gözaltına alınan erkek serbest bırakılırken, benzer bir durum Ece'nin olayında da yaşandı. Gözaltına alınan Erol Acar kısa sürede serbest bırakıldı.

İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki Dudullu semtinde yaşayan 27 yaşındaki Ece Kılıçarslan Acar, önceki gece şüpheli şekilde evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Ece'nin cenazesi bugün toprağa verilmek üzere memleketine gönderilirken, gözaltına alınan evli olduğu Erol Acar serbest bırakıldı.

Ece'nin ablası Ebru Aydın, kardeşinin evli olduğu Erol Acar tarafından sistematik şiddet gördüğünü ve ölümle tehdit edildiğini belirterek, ölümünün intihar değil "cinayet" olduğunu söyledi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı sonrası şüpheli ölümlerde artış yaşanırken bu ölümlerin çoğu son süreçte özellikle balkon ya da pencereden düşme şeklinde gerçekleşiyor. Fail ya da şüphelilerin çok azı hakkında soruşturma yürütülürken gözaltına alınan erkekler kısa bir süre içinde serbest bırakılıyor. Kadın Koalisyonu'nun verilerine göre son iki yılda 29 kadın yüksekten düşme sonucu şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.