19 Nisan 2024 Cuma

İstanbul'da Panahi eylemine polis engeli: 4 gözaltı

Kürt siyasi aktivist Ramin Hossein Panahi'nin idam edilmemesi için İstanbul'da İran Konsolosluğu önünde yapılmak istenen basın açıklamasına izin verilmedi, 4 kişi gözaltına alındı.
Aydın ve sanatçılar, İran'da idam cezası verilen Kürt siyasi aktivist Ramin Hossein Panahi'nin idam edilmemesi için yapılan imza kampanyasına ilişkin İran Konsolosluğu önünde yapacağı basın açıklamasına izin verilmedi.
 
Panahi'nin idamının durdurulması için Konsolosluk önünde toplanmaya izin vermeyen polis Muazzez Uslu Avcı, Ercan Bilgili, Selçuk Avcı ve Mine Kaynak gözaltına aldı.
 
Polisin müdahalesini engellemek isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik'e polis "PKK'nın propagandasını yapamazsın hadi git" diyerek iteledi. Açıklamanın engellenmesini ve polisin tavrını eleştiren Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nde haddini bilmeyen kendisine devlet memuru diyen insanlar var. Bu insanlar iktidarın kendilerine verdiği güçle kanunsuz bir şekilde hareket ediyorlar. Basın açıklaması yapmak için izin almaya gerek yok. Basın açıklaması yapmak isteyenler gözaltına alındı. Beni de itekleyip hakaret ettiler. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının yerine getirilmesi için çaba sarf ediyorum. Hukuksuz bir şekilde engellenmesini içime sindirmiyorum. Sindirmeyeceğim. Bundan sonra da bu çerçevede mücadele edeceğim" dedi.