18 Eylül 2024 Çarşamba

İstanbul'da 'özgürlüğe ses ver' eylemi sürüyor

Bakırköy Hapishanesi önünde bu hafta da devam eden "özgürlüğe ses ver" eyleminde, yaşanan tüm hak ihlalleri son bulana dek mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınlarının, PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle başlattığı "Özgürlüğe ses ver" eylemi bu haftada devam etti.

İstanbul'da bulunan Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde gerçekleştirilen eyleme, çok sayıda kişi katılım sağladı. "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartının açıldığı eylemde, "Özgürlüğe ses ver" yazılı önlükler giyildi ve şapkalar takıldı.

Burada söz alan MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, "Biz 'özgürlüğe ses ver eylemini cezaevlerinde sürdürülen haksız, hukuksuzluklar kaldırılana kadar; yaşanan bütün bu hak ihlalleri kaldırılana kadar sürdüreceğiz" dedi.
 
Daha sonra oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi sırasında, "Bijî berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Tecrit insanlık suçudur" ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı.

Oturma eylemi alkış, zılgıt ve sloganlarla son buldu.