29 Mart 2024 Cuma

İstanbul'da ölümsüzleri anma etkinliği düzenlendi

ÖTSP, "Ölümsüzlerimizin izinde gelenekten geleceğe yürüyoruz" şiarıyla HDP İstanbul İl binasında ölümsüzleri anma etkinliği düzenlendi.
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), "Ölümsüzlerimizin izinde gelenekten geleceğe yürüyoruz" şiarıyla ölümsüzleri anma etkinliği düzenlendi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl binasında düzenlenen etkinlik nedeniyle salona Suruç'ta katledilen 33 Düş Yolcusu'nun fotoğlaflarının olduğu pankartın yası sıra Rojava'da, Dersim'de, Zap'ta, zindanlarda ve işkencehanelerde hayatını kaybeden komünist savaşçıların fotoğraflarının olduğu pankart asıldı.
 
Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başlayan anmada ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Ölümsüzlerimizin bize verdiği mirasla yürüyoruz. Biz şehitlerimizden öğreniyor, onların açtığı yoldan kararlılıkla yürüyoruz" denildi. Kasım ayı boyunca mezar ve aile ziyaretleri yaptıklarını ifade edilen konuşmada, "Onların günlük hayatlarını dinledik. Gittiğimiz her evde çok büyük acı ve öfke vardı. Biz kasım ayı boyunca öfkeyi, acıyı tazeledik. Bizler onlara layık olacağımıza söz veriyoruz" diye belirtildi.
 
ESP adına yapılan konuşmada, Kasım ayının bütün ağırlığıyla bir arada olmanın çok kıymetli ve değerli olduğu vurgulandı. Konuşmada, "Şehitlerden öğrenmek ve ayak izlerinden yürümek, onlarla aynı nehre girmek ve o nehri büyütmek gerekir. Her birimizin onlardan öğreneceği çok şey var" denildi. Konuşmanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bizim geleneğimiz Spartaküs'ten Şeyh Bedrettin'e dayanıyor. Bizler bu tarihin yapıcılarıyız aynı zamanda."
 
Ölümsüzlerin hayatlarının anlatıldığı konuşmalarda, ölümsüzlerimizden öğrenmenin önemine vurgu yapılarak, devletin şehitleri anmaya, fotoğraflarını taşımaya tahammül etmediği, bu nedenle gözaltı ve hapisle karşıladığı belirtildi. Burada asıl amacın ailelerin ve devrimcilerin şehitleri sahiplenmesinin önüne geçmek ve gözdağı vermek olduğu belirtildi. Devletin şehitlerimize saldırısının gerçekte onlarda somutlaşan çizgiye karşı yapıldığı vurgulanarak, "şehitlerimiz çizgiyi temsil ediyorlar dolaysıyla devlet de çizgimizi kırmak için saldırıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz" denildi. Konuşmacılar şehitlere ve anılara bağlı kalacaklarını yineledi.
Anma, şiir ve müzik dinletisiyle sona erdi.