18 Mayıs 2024 Cumartesi

İstanbul'da KESK'lilerin direnişi 54. haftasını geride bıraktı

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin İstanbul Kadıköy ve Bakırköy'deti direnişleri 54. haftasını tamamladı.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin İstanbul Kadıköy ve Bakırköy'deti direnişleri 54. haftasını tamamladı.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan eylemde konuşan Muhammed Sevinçtekin, muhalif kimliklerinden dolayı ihraç edildiklerini söyledi. Sevinçtekin her fırsatta "yerli ve milli" demagojisi yapan AKP'nin şeker fabrikalarını Amerikan tekeli Cargill'e satmaya çalıştığına dikkat çekti. Bu fabrikalarda on binlerce emekçinin çalıştığını, aileleriyle birlikte yüz binlerce kişinin etkileneceğini belirten Sevinçtekin, özelleştirmeyle birlikte doğal şeker pancarı yerine laboratuvarda elde edilen mısır şurubundan üretilecek şekerin de sağlıksız olduğuna ifade etti.
 
Sevinçtekin, "FETÖ" gerekçesiyle ihraç edilen, gözaltında gördüğü işkence nedeniyle yaşamını yitiren ve ardından işine iade edilen öğretmen Gökhan Açıkkollu'ya dikkat çekti.
 
KADIKÖY
 
Kadıköy Altıyol'daki direniş alanına gelen direnişçiler yoğun yağmurun altında çadırlarını kurarak eyleme başladı. "İşimizi geri alacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan konuşan Naciye Ertaş, haksız hükümsüz bir şekilde çıkarılan KHK'larla ihraç edildiklerini ancak neden işten atıldıklarını kendilerinin tahmin etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Kendilerinin rantçı, gerici, adil ve eşit olmayan anlayışlara karşı parasız, nitelikli, eşit bir kamusal hizmet için mücadele ettiklerini ve bu nedenle ihraç edildiklerini belirtti.
 
İhraç saldırısına rağmen gerici iktidara karşı aynı değerleri savunmaya devam ettiklerini söyleyen Ertaş, işlerine geri dönebilmek için 54 haftadır direnişlerini sürdürdüklerini vurguladı. Açıklama, ihraç saldırıları dışında da gerici iktidarın hayata geçirdiği baskı, saldırı ve savaş politikalarına karşı emekçilerin direnişiyle dayanışma çağrısı yapılarak sonlandırıldı.