2 Mayıs 2024 Perşembe

İstanbul'da gözaltına alınan kadınlara işkence

Türkiye ve Kürdistan'da 16 Ocak tarihinde 28 kentte yapılan ev baskınlarında İstanbul'da gözaltına alınanlara işkence yapıldı.

İstanbul, Diyarbakır, Adana ve Antep başka olmak üzere 28 kentte 16 Ocak tarihinde yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri, Kadın Zamanı Derneği Başkanı Dilek Basalan'ın da yer aldığı 165 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da gözaltına alınanların ev baskınlarında ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işkence gördüğü ortaya çıktı. ANF'nin haberine göre gözaltına alınanlardan Birgül Uçar ve Gönül Karaman'a gözaltı sırasında ve emniyette işkence yapıldı. Gözaltına alınan kişiler, ev baskınlarında kapının kırıldığını, ailelerin darp edildiğini belirtti.

Avukat görüşmesi sırasında, gözaltına alınanlardan Gönül Karaman, ev baskınında babasının darp edildiğini anlattı. Diğer gözaltına alınanlar ise hem gözaltına alınırken hem de emniyette hakarete uğradığı ifade edildi. "Örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenilen kişilere ev baskınlarında aile fotoğrafları, kitaplar, sarı kırmızı yeşil eşarplar sorulup, suç unsuru olarak el konuldu.