19 Nisan 2024 Cuma

İstanbul ve Adana'da kadınlar sokağa çıktı

İstanbul ve Adana'da yapılan açıklamalarda, kadın yoksulluğu ve işsizliğin her geçen gün arttığı kaydedildi ve mücadelenin büyüyeceği vurgulandı. 

SES Aksaray Şubesi ve İHD Adana Şubesi yaptıkları açıklamayla 25 Kasım'da mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti. 

İSTANBUL
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri  "Haklarımız ve hayatlarımızdan, eşitlik ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmiyoruz" şiarıyla açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Aksaray Şube Kadın Sekreteri Hadime Dursun, kadınların dünyanın dört bir yanında, eşitsizliği ve yoksulluğu üreten erkek egemen sisteme karşı sokakta olduklarının altını çizdi. Dursun, "Büyüyen yoksulluk kadınları şiddet dolu hayatlara mahkûm ediyor. Kadınların yaşadığı şiddet de şiddete uğrayan kadın sayısı da artıyor. Kadınların çalışma yaşamı da esnek, güvencesiz, parçalı ve kayıt dışı istihdam biçimleriyle yeniden yapılandırılmaktadır. Ekonomik kriz bahanesiyle ilk işten çıkarılanlar kadınlar olmakta, kadın yoksulluğu ve işsizliği her geçen gün artmaktadır" ifadelerini kullandı.

ADANA 
İHD Adana Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, dernek binalarında yaptığı açıklamada  Kadın Hakları Komisyonu Sözcüsü Avukat Zelal Demiray, İç İşleri Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddet raporundaki verilere ilişkin konuştu. Demiray, "Tüm kadınları kadına yönelik cinayetlerin, şiddetin, tacizin, tecavüzün, her türlü ayrımcı politikaların son bulduğu ana kadar susmamaya, ses çıkarmaya ve en büyük kazanımlarımızdan biri olan İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar imzalatana kadar mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.