19 Nisan 2024 Cuma

İstanbul Üniversitesi öğrencileri dayanışmaya çağırdı

Son bir aydır artan saldırılara sessiz kalmayacaklarını ve biat etmeyeceklerini kaydeden İstanbul Üniversitesi öğrencileri, dayanışmaya ve mücadeleye çağırdı.

İstanbul Üniversitesinde faşistlerin saldırısı son bir aydır artarak devam ediyor. Saldırılara karşı rektörlüğe dilekçe vermek isteyen öğrenciler polisler tarafından ablukaya alınarak, dilekçe vermesi engellendi.
 
Bir açıklama yapan öğrenciler, Ülkü Ocaklarına bağlı gruplar tarafından takip edildiklerini, hem sosyal medyadan hem de fiziksel ve sözlü saldırıya uğradıklarını belirtti. Ermeni ve Afgan öğrencilerin taciz edildiği kaydedilen açıklamada, "Okula sokulmama, öldürülme, şikayet edilme gibi tehditler alan 6 öğrenci geçtiğimiz hafta 25 kişilik Ülkü Ocakları üyesi tarafından fiziksel saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden devam eden saldırı ve tehditlerde, arkadaşlarımıza metro tarafında satır, sallama gibi kesici aletlerle beklendikleri, kendilerinin okula sokulmayacağı söylendi. Saldırgan grubun arasında Öğrenci Konsey Başkan Yardımcısının okul öğrencileri tarafından tespit edilmesi üzerine, görevden alınması için rektörlüğe dilekçe vermek üzere okula giren öğrenciler, sivil polisler ve çevik kuvvet tarafından ablukaya alınarak engellenmeye çalışıldı. Sahsın görevden alınması için toplanan dilekçelerin sayısı 100’e yaklaştı ve kampanya halen sürdürülmekte. Ayrıca dilekçe toplama çalışması yapan arkadaşlarımız hala aynı grup tarafından tehdit ve saldırılara maruz kalmakta" denildi.

Üniversiteleri özgür, bilimsel ve çok yönlü eğitim, tartışma ve müzakere ortamı olmaktan çıkarıp kendi baskıcı ve faşist politikaları ekseninde biçimlendirmeye; Kürt, solcu ve demokrasi düşmanı dogmatik öğretilerin dergahına çevirmek isteyen faşist iktidar blokuna asla baş eğmeyeceğini kaydeden öğrenciler, "Bizim yönümüz demokratik, bilimsel ve özgürlükçü eğitimle inşa edilecek özgür bir dünyaya dönüktür. Bunun için sonuna kadar demokratik haklarımıza sahip çıkacak, miadını doldurmuş bu çağdışı saldırı ve söylemlere müsamaha göstermeyeceğiz. Tüm demokrat ve özgürlük yanlısı siyasi parti, sivil toplum örgütleri, birey ve diğer kurumları bu mücadelemizi sahiplenmeye, sesimize ses olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.