26 Nisan 2024 Cuma

İstanbul Tabip Odası yeni adayları: Önceliğimiz halk sağlığı

İstanbul Tabip Odası, 16 Ağustos'ta seçimlere gidiyor.  Seçimlere girecek olan Demokratik Katılım Grubu, toplumu kutuplaştırmaya çalışan iktidarın, tekçi politikalarına karşı mücadele edeceklerini kaydetti. Meslek odalarının toplumun nefes almasını sağladığına dikkat çekilerek, bu nedenle tabip odasının bağımsızlığının önemli olduğu vurgulandı.

Demokratik Katılım Grubu, İstanbul Tabip Odası'nın 16 Ağustos'ta yapacağı kongreye ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi.

"Bakanlık bürosu değil, hekim örgütü. Yandaş değil, çağdaş tabip odası" şiarıyla düzenlenen basın toplantısında, yönetim kurulu üyeleri seçimlere dair görüşlerini açıkladı.

SAİP: BAĞIMSIZ OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ
Adaylardan Doktor Pınar Saip, seçimlerin yalnızca hekimleri değil tüm toplumu ilgilendirdiğini kaydetti. Saip, hekimlere özellikle halk sağlığını korumak, etik ve demagojik değeri korumak, hekimlerin özlük haklarını korumak görevinin verildiğini kaydetti. İstanbul Tabip Odası'nın 91 yıllık köklü bir yapısı olduğunu vurgulayan Saip, "Genel olarak iktidarların politikalarıyla uyuşmayabiliyoruz. Bağımsız olabilmemiz çok önemli çünkü sağlığı ilgilendiren her konuda konuşuyoruz" dedi.

Barolarla başlayan değişikliğe dikkat çeken Saip, "Meslek odaları çok önemli, toplumun nefes almasını sağlıyor" diye konuştu.

ÖNDEROĞLU: HALK SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN HER KONUDA SORUMLUYUM
Adaylardan Doktor Rukiye Eser Önderoğlu da "sağlıkta dönüşüm" kavramı ile yozlaşmaya gidildiğini belirtti. Önderoğlu, "Ben bir çocuk hekimiyim ve halk sağlığını ilgilendiren konuda kendimi çok daha fazla sorumlu hissediyorum. Çok fazla genç olan, çocuk olan bir toplumuz" dedi.

Neoliberal politikalar nedeniyle doğanın sermaye için talan edildiği bir ortamda, çocuklar adına çok fazla şey yapılması gerektiğini kaydeden Önderoğlu, "Kazdağları için gittiğimizde 'Tabip Odası neden bu kadar politikayla ilişkili' diye serzenişler oluyor" diye konuştu ve halk sağlığı için mücadele ettiklerini belirtti.

Bu nedenle bağımsız bir tabipler birliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Önderoğlu, egemenlerin odalara bu nedenle saldırdığını ifade etti.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: SİYASİ İKTİDAR TOPLUMU KUTUPLAŞTIRDI
Doktor Osman Küçükosmanoğlu, yıllardır alışanın dışında Haliç Kongre Merkezi'nde seçimlerin yapılacağına dikkat çekti. Küçükosmanoğlu, şunları söyledi: "Kutuplaştırılmış bir toplum var ve yapan tabi ki biz değiliz, siyasi iktidar. Biz demokratik laik cumhuriyetten, bağımsızlıktan, aydınlıktan, emek ve emek mücadelesinden yanayız. Yaşamın her alanında olması gerektiği gibi sağlık ortamında da toplumsal cinsiyette eşit davranılması için mücadele ediyoruz. Açık şekilde söylüyoruz, bunlar mesleğimizle çelişmiyor, dünya görüşümüzle yakından ilişkili."

Tek adam iktidarının yarattığı baskı ortamında "meslek odalarının nefes almanın yolu" olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti: "Mesleğimizin doğasında adalet, barış var. İktidarın tekçi, fetihçi zihniyetinin arkasında durmak gibi bir niyetimiz yok. Bu niyeti olan arkadaşlarımızın bundan vazgeçmelerini ve değerlerimize uygun davranmalarını tavsiye ediyoruz."

ADAY İSİMLER
İstanbul Tabip Odası'nın seçimleri, 16 Ağustos Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. Aday isimler şöyle: Dr. Pınar Saip, Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Dr. Murat Ekmez, Dr. Güray Kılıç, Dr. Reçep Koç, Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Dr. Osman Öztürk.