27 Nisan 2024 Cumartesi

İstanbul Tabip Odası Taksim'de açıklama yaptı

İstanbul Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında Taksim Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Pazar günü saat 13.00'te Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Kadıköy İskele Meydanı'na yapacakları yürüyüşe çağrı yapıldı.
İstanbul Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında Taksim Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama için anıt etrafında bir araya gelen hekimler, polis bariyerleri ile karşılaştı. Bariyerlerin içine alınan hekimler anıtın önüne çelenk bıraktı.
 
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Samet Mengüç burada yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının sorunlarından bahsetti. Mengüç, "Ne yazık ki son yıllarda bayram havasında kutlayamıyoruz. Çünkü sağlık çalışanları ciddi bir iş yükü altında, ciddi bir baskı altında. Günde ortalama 40 sağlık çalışanı şiddete, tacize maruz kalıyor. Hatta öldürülme tehdidi ile karşıya karşıya kalmaktadır. Her şeye rağmen yarında yapacağız bu mesleği" dedi.
 
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise basın açıklamasını okudu. Saip, "Bu topraklarda hekimler her zaman ülke sorunlarına duyarlı; her zaman bilimden, aydınlanmadan, laiklikten, her zaman bağımsızlıktan, barıştan yana oldular. Hiçbir şeye sessiz kalmadılar. Doğanın talanına, nükleer belasına karşı durdular. Her zaman iyi hekimlik ve insan haklarından yana oldular" ifadelerini kullandı.
 
14 Mart Tıp Haftası finalinde 100. yıla özel görkemli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyleyen Saip, "Pazar günü saat 13.00'te Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde toplanıyor ve ilk olarak emperyalist işgale karşı bayrak açan tıbbiyelilerin anısına Haydarpaşa Tıbbiyesinin önünde saygı duruşunda bulunuyoruz. 'İyi hekimlik, sağlık hakkı, demokrasi, barış ve özgürlük' talebi ile mitingler yaptığımız Kadıköy'e yürüyoruz, Kadıköy İskele Meydanı'nda hekimlerin yüzüncü yıl bildirgesini kamuoyuna açıklıyoruz" diye konuştu.