28 Mart 2024 Perşembe

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına karşı kampanya: Gelin bu sesi birlikte büyütelim

Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, iktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak istemesine karşı kampanya başlattı. 1 Ağustos'ta sosyal medya eylemi yapılacak, 5 Ağustos'ta ise İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde eş zamanlı eylemler gerçekleştirilecek.

Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, iktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak istemesine karşı kampanya başlattığını duyurdu.

26 Temmuz Pazar günü İstanbul'daki kadın örgütleri, siyasi partiler, sendikalar başta olmak üzere çok sayıda kadının katılımı ile düzenlenen forumun, polisin tüm engellemelerine rağmen gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, Abbasağa'nın yasaklanması üzerine Barbaros Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından, forumun gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Forumda üniversitelerden, liselere, mahallelere, farklı kurumlardan, örgütlerden, ağlardan veya örgütü olmayan çok sayıda kadının bir araya geldiği ve İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere saldırılara karşı verilecek mücadelenin tartışıldığı hatırlatılarak, "Gözlemimiz ortaktı; haklarımıza dönük tüm saldırılar karşısında her gün daha fazla kadın yan yana gelmeyi istiyor. Bunun için çabalıyor. Oldu-bittiye getirilmek istenen tüm hak gasplarımız karşısında çok farklı çevrelerden çok sayıda kadın birlikte ‘hayır' demeye ihtiyaç duyuyor."

Forumdan, hakların korunması ve İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak, uygulanmasını sağlamak için ortak bir kampanya yapma karanın çıktığı belirtilen açıklamada, "Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini Uygula!" şiarıyla yapılacak kampanyanın startının verildiğini bildirdi.

1 AĞUSTOS'TA SOSYAL MEDYA EYLEMİ
Alınan kararlar kapsamında, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesinin yıldönü olan 1 Ağustos Cumartesi günü, Eşitlik İçin Kadın Platformu ve diğer illerdeki kampanyaların ortaklığında sosyal medya eylemi yapılacak

5 AĞUSTOS'TA KADIKÖY'DE
"5 Ağustos, AKP MYK'sında İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin gündeme geleceği ifade ediliyor. Bir parti MYK'sında ülkedeki tüm kadınları ilgilendiren bir kararın verilebiliyor olmasına itirazımız var!" denilen açıkalmada, 5 Ağustos Çarşamba günü, kadınların talebini bir kez daha yüksek sesle dile getirmek için, saat 19:00'da Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nde eylem yapılacak.

İzmir'de 18:30'da Alsancak ÖSYM önünden Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüyüş yapılacak.

"Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz, İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula" Kampanya Grubu, İstanbul'da bulunan tüm kadınlara şu çağrıyı yaptı: "'Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula!' kampanyamızın bu süreçteki hak gasplarına karşı mücadelemizi kolaylaştıracak geniş bir zemin haline gelmesi için her birimizin emeğine, katkısına, fikrine, direncine ihtiyacı var.

"Gelin; bu sesi birlikte büyütelim… Bir kişi daha eksilmemek için yan yana duralım… Haklarımızın gereklerinin yerine getirildiği, tehdit altında hissetmediğimiz bir yaşam için İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatalım!"