27 Nisan 2024 Cumartesi

'İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı Hatice aramızda olabilirdi'

Derince'de 23 yaşındaki Hatice Senem'in evli olduğu erkek tarafından katledilmesi İzmit'te kadınlar tarafından protesto edildi.

Derince'de 23 yaşındaki Hatice Senem'in evli olduğu erkek Mehmet Senem tarafından işkence edilerek katledilmesinin ardından İzmit'te Belediye İşhanı önünde bir araya gelen Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, "Kadın cinayetleri politiktir demeye devam ediyoruz" dedi.

Açıklamayı okuyan Elif Sinem Arıkan, "İktidar kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar ettikçe her gün daha vahşice katlediliyoruz. Tüm bu katliamların sorumlusu İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alanlardır. Günlerce meydanlarda savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı bugün Hatice ve diğer kadınlar aramızda olabilir toplumsal cinsiyet eşitsizliği büyük oranda ortadan kalkardı. İşte tam da bu yüzden İstanbul Sözleşmesi'nin her bir maddesini uygulatma mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Vahşice katledilen Hatice ve diğer tüm kadınlar adına bir kişi daha eksilmemek ve haklarımıza kavuşmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye belirtti.