26 Nisan 2024 Cuma

İstanbul Sözleşmesi için eylem yapan kadınlara verilen para cezasına itiraz

Mersin Kadın Platformu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Sözleşmesi için eylem yapan 35 kadına kesilen para cezasının iptali için Sulh Ceza Hâkimliğine başvurdu.

Mersin Kadın Platformu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Sözleşmesi için eylem yapılan eylem gerekçesiyle 35 kadına kesilen idari para cezalarının iptali için Mersin Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurdu.

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar hakkında, katıldıkları eylemler gerekçesiyle Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine muhalefetten toplam 100 bin TL'ye yakın idari para cezası kesilmişti.

Mersin Kadın Platformu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, yaptığı başvuru sonrasında Mersin Adliyesi önünde açıklama yaptı. Avukat Zelal Akgül, kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çekerek, kesilen cezaların da kadına yönelik şiddetin bir devamı olduğunu söyledi. Akgül, idari para cezaları ile kadın mücadelesinin yıpratılmasının, toplum nezdinde kıymetsiz kılınmasının amaçlandığını dile getirdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin tam ve eksiksiz bir şekilde uygulanması taleplerini yineleyen Akgül, kadın kazanımlarından ödün vermeyeceklerinin altını çizdi.