17 Mayıs 2024 Cuma

İstanbul Sokakta gazetesine toplatma: 4 gözaltı

Maltepe Beşçeşmeler'de İstanbul Sokakta gazetesi dağıtımı yapan 4 sosyalist, gazetenin toplatması olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. BEKSAV'ın düzenlediği 4. Direniş Günleri Festivali kapsamında Maltepe Beşçeşmeler Meydanı'nda düzenlenecek olan "Antifaşist mücadele ve 23 Haziran" konulu söyleşi sırasında İstanbul Sokakta gazetesi dağıtan sosyalistler gözaltına alındı.
 
BEKSAV Bando Takımı Maltepe Merkez Camii önünden Beşçeşmeler Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında İstanbul Sokakta gazetesinin dağıtımı yapıldı.
 
Meydanda kısa bir konuşma yapıldı ve söyleşiye geçildi. Söyleşi devam ederken polis, İstabul Sokakta gazetesinin toplatması olduğu gerekçesiyle dağıtımı yapan kişileri gözaltına alacağını söyledi.
 
Etkinlik sırasında Gülcan Taşkıran, Cansu Akkuş, Halit Kaya polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltıları engellemeye çalışan müzisyen Okan Karababa da daha sonra gözaltına alındı.
 
Yaşanan gözaltılara rağmen söyleşi devam etti. Etkinlik devam ederken polis bu kez. yapılan etkinliğin sanat ile ilgili olmadığı, siyaset yapıldığı gerekçesiyle engellemek istendi.
 
Engellemeye rağmen süren etkinlin "Kahrolsun faşist diktatörlük" sloganlarıyla bitirildi.