4 Mayıs 2024 Cumartesi

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da su baskınları

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da etkili olan yağmur nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Trafik felçi oldu, araçlar yollarda kaldı.

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. İstanbul, Kocaeli ve Yalova'nın birçok yerinde sel, toprak kayması, su baskını ve yıldırım düşmesi meydana geldi. Ulaşımda yaşanan aksaklık nedeniyle yollarda uzun kuyruklar oluştu. Bazı evleri su bastı.

İstanbul'da kentin birçok yerinde sel, toprak kayması, su baskını ve yıldırım düşmesi meydana geldi.

Üsküdar'da etkili olan yağış nedeniyle Marmaray ve otobüslerde yoğunluk oluşurken, Fatih Kesmekaya Caddesi'nde bodrum kattaki bir evi su bastı. Ev sahipleri kovalarla suları tahliye etmeye çalıştı. Kentin bir çok noktasında ev ev iş yerilerinde su baskınları yaşandı, alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle geçişler kapandı.

Yollarda su birikintileri nedeniyle trafik durma noktasına geldi, araçla mahsur kaldı.Yağmur nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı bir süre seferlerini Bağcılar-Yusufpaşa istasyonları arasında yaptı.
 
Kocaeli'de D100 karayolunun Gebze kısmında sağanak nedeniyle Gebze Center AVM mevkiinde su birikintisi oluştu. Yağmur sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri, trafikte aksamaya neden oldu. Yolun İstanbul ve Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Yalova'da etkili olan sağanak nedeniyle şehir merkezinde su baskınları yaşandı. Bazı caddelerde su birikintisi oluşurken, bazı iş yerlerini su bastı.