20 Nisan 2024 Cumartesi

İstanbul Havalimanı'nın açılışı yapıldı

Adı milyon dolarlık yolsuzluklarla, iş cinayetleriyle, ödenmeyen maaşlarla, tahtakurularıyla, insanca çalışma koşulları için mücadele eden işçilere dönük saldırılarla anılan 3. havalimanının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, yeni havalimanının adınının "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı.
Adı milyon dolarlık yolsuzluklarla, iş cinayetleriyle, ödenmeyen maaşlarla, tahtakurularıyla, insanca çalışma koşulları için mücadele eden işçilere dönük saldırılarla anılan 3. havalimanının açılışı yapıldı.
 
Açılış töreni Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın konuşmasıyla başladı. Ardından konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni havalimanının adınının "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser işte bunun için adını İstanbul verdik" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul bizim sadece en büyük şehrimiz değil, aynı zamanda ülkemizin en değerli markasıdır" diye konuştu.
 
Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: "Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı ticari seferlere kapanacak olmakla birlikte havalimanı vasfını koruyacaktır. Gerek havacılık fuarları, başka bir takım faaliyetler içn Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürücektir.
 
"Atatürk Havalimanı millet bahçesi olarak hizmet verecektir. Kapalı alanları da İstanbulumuzun en büyük fuar alanı olarak kalacak. Orası Atatürk Havalimanı burası da İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir.
 
"Pek çok çevrenin bu projenin sonunun gelip gelmeyeceğini merak ettiğini biliyoruz. Buraları iyi bilirim. Buraların kömür sahası olduğu zamanları iyi bilirim. Burayı havalimanı olarak yapalım ama yetmez dedik. Kuzey Otoyolu ile ilgili olarak, devasa çukurları çevre düzenlemesi suretiyle güzel göller haline getireceğiz. Oralardan geçerken yeşili, gölleri görerek geçmek insanlara keyif verecektir. 2011'de yer belirlenip, inşaat başladığında bile tereddütler devam ediyordu. TV'de kendini beğenen birisi orası çöker diyor. Yumuşak arazi diyor. Bu teknolojinin olduğu yerde yumuşak arazi mi olur? Buraya çakılan kazıklardan haberin var mı? Finansından, inşaatına dünyada eşine az rastlanır bu eseri sizlerle birlikte açıyoruz. İlk etapı yılda 90 milyon yolcu kapasitesindedir. Bu kapasite tüm etaplar bitince 150 milyon hatta 200 milyona kadar çıkarılabilir."