7 Mayıs 2024 Salı

İstanbul Barosu: Mücadelemiz sürecek, başaracağız

"Savunma yürüyor" şiarıyla Ankara'ya yürüyen baro başkanlarına yönelik engellemeye tepki gösteren İstanbul Barosu, tüm saldırılara karşı direneceklerini ve hukukun üstünlüğü için mücadele edeceklerini kaydetti.

"Savunma yürüyor" şiarıyla Ankara'ya yürüyen baro başkanlarına yönelik saldırılara tepkiler sürüyor. İstanbul Barosu, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklama ile saldırıyı protesto etti. 

Adliye içinde bir gurup avukat Çağlayan meydanına sloganlarla yürüyerek geldi. Meydanda bekleyen avukatlar meslektaşlarını, "Hak, hukuk, adalet" sloganı ve alkışlarla karşıladı.

MOROĞLU: MÜCADELEMİZ SÜRECEK
HDP Milletvekili Oya Ersoy'un da katıldığı eylemde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, Ankara girişinde engellenen baro başkanlarının önündeki barikatın kaldırılarak, 200 metre yürüdükten sonra Anıtkabir ziyaretini gerçekleştireceklerini ve geri döneceklerini kaydetti. Moroğlu, "Ama mücadelemiz sürecek" dedi.

Meydanı işaret eden Moroğlu, "Hepimiz bir aradayız, neden? Çünkü barolar ortadan kaldırılmak isteniyor, hukukun üstünlüğü ortada kaldırilmak isteniyor. İşlevsizleştirilerek halkın hak arama özgürlüğü ortadan kalkacak. Bu böyle olmaz, biz buna direniriz" diye konuştu.

'HUKUKUNUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAYACAKSAK İŞLEVİMİZ NE'
Yürüttükleri mücadelenin nedenini açıklayan Moroğlu, "Hukukun üstünlüğünü savunmayacaksak bir meslek odası olarak kalacaksak bizim işlevimiz ne" ifadelerini kullandı.

'ARKADAŞLARIMIZ FEYZİOĞLU'NA HAKETTİĞİ GİBİ DAVRANDI'
"İdeolojimiz ne olursa olsun, hukukun üstünlüğünü savunacağız. Avukatlık mesleği kamu hizmeti olarak kalacak. Değerli arkadaşlar savunmayı susturamayacaklar" diyen Moroğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 27 saat sonra alana geldiğini ve baro başkanlarının protesto ederek hakkettiği gibi davrandığını hatırlattı.

Baro başkanlarının yürüyüş önündeki barikatın kaldırıldığını ancak bir sonuç elde edilemediğine dikkat çeken Moroğlu, bu nedenle 18.30'da İstanbul Barosu önünde buluşacaklarını duyurdu.

'FEYZİOĞLU İSTİFA'
Bu sırada, "Feyzioğlu istifa" sloganları meydanda yankılandı.

Moroğlu, "Her mücadelenin sonu başarıdır. Yeter ki kararlılıkla, sakin olarak bu mücadeleyi sürdürelim" dedi.

ÖLÜM ORUCU DİRENİŞİNDEKİ AVUKATLAR SELAMLANDI
Açıklamanın ardından avukatlar halay çekti. "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganını atan avukatlar, "adil yargılanma hakkı" için ölüm orucunda olan meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı selamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Çağlayan meydanında avukatlar sosyal mesafe kurallarına uyarak şenlik yaptı.