20 Mayıs 2024 Pazartesi

İsrailli Bakan: Güvenlik güçleri çok iyi iş çıkardı

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, 62 Filistinlinin katledilmesini "Güvenlik güçleri çok iyi iş yapıyor" şeklinde yorumladı. Siyonist bakanın sözleri, İsrail'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişinde "Polisimiz destan yazdı" sözlerini hatırlattı.
İşgalci İsrail, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik katliam yaptı, 62 kişi yaşamını yitirdi. İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked ise katliamı öven sözler sarf etti. 
 
İsrail'de bir radyoya konuşan siyonist bakan, İsrail güçlerinin bu süreci çok iyi yönettiğini ve Filistinlilere iyi davrandığını iddia etti. İsrail'i katliamla suçlayan birçok ülkenin aşırı tepki gösterdiğini savunan Shaked, "Güvenlik güçleri çok iyi bir iş çıkarıyor ve olayları yönetiyor. Hoş değil ama biz buna alışığız ve başa çıkabiliriz" dedi.
 
ERDOĞAN DA 'POLİSİMİZ DESTAN YAZDI' DEMİŞTİ
 
İsrailli bakanın sözleri, Gezi direnişi sürecinde başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı. 
 
Son saldırılar nedeniyle İsrail'e sert sözler sarfetmekle yetinen Erdoğan, Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan eylemler polisi hedef aldı. Polisin şahsında da hükümeti... Ancak polisimiz saldırılara, tahriklere hukuk dışına çıkmadan karşı koymuş ve bir kahramanlık destanı yazmıştır" demişti. 
 
GAZZE'Yİ İŞGAL MESAJI
 
Shaked, Hamas yönetiminde bulunan ve yıllardır abluka altında olan Gazze Şeridi'ni işgal mesajı da verdi. İsrail Adalet Bakanı, Gazze'yi "yeniden ele geçirmek dışında bir çare kalmadığını" söylerken, İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden korkmadığını da sözlerine ekledi.
 
Siyonist İsrail'in daha önce Gazze'ye düzenlediği askeri operasyonlar İsrail bakımından büyük bir yenilgiyle sonuçlanmıştı.