26 Nisan 2024 Cuma

İsrail Komünist Partisi, Filistinliler için yardım kampanyası başlattı

İsrail Komünist Partisi, Gazze'de yaşanan katliam sebebiyle Filistinliler için tıbbi ve insani yardım seferberliği başlattı.
İsrail Komünist Partisi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamın ardından İnsani ve Tıbbi Yardım Seferberliği başlattığını duyurdu.
 
Yardım kampanyasıyla birlikte Filistinlilerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve Gazze'deki hastanelerin yeterliliğinin sağlanması amaçlanıyor.
 
Siyonist İsrail askerlerinin gerçek mermilerle saldırması sonucu 63 Filistinli yaşamını yitirmiş, 2 binin üzerinde Filistinli yaralanmıştı.
 
Hayatını kaybedenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunurken, İsrail Komünist Partisi'nin açıklamasında "tüm komünist partilerden ve ilerici sol partilerden uluslararası destek toplanmasının imkanlarını araştırmaları" istendi.
 
Açıklamada "Hepimiz emperyalizmin, siyonizmin ve gerici güçlerin adaleti, barışı ve insanların öz belirlenim haklarını yok etmeye çalıştığı karanlık zamanlarda yaşıyoruz. Bu kötü eylemlere karşı direnmek ve protesto etmek bizim görevimiz" denildi.