29 Mart 2024 Cuma

İsraf konusu cumhurbaşkanına hakaret sayıldı

Kadıköy'de İBB'nin israfları ve vakıflara aktardığı paralarla ilgili bildiri dağıtan kişiler gözaltına alındı. Demokrasi Kazanacak İnisiyatifi Kadıköy Rıhtım'da saat 17.00'de stant açarak bildiri dağtımı yapacağını duyurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinin tekrarlanması sebebiyle Kadıköy'de başlatılan "Demokrasi Kazanacak" seçim kampanyası kapsamında gün boyunca dağıtılan el bildirilerinin cumhurbaşkanına hakaret suçu taşıdığı iddiasıyla polis tarafından katılımcılar ifadeye çağrıldı ve bildirilere savcının kararıyla el konuldu.
 
Halkın yoğun ilgisini çeken "Demokrasi Kazanacak" seçim kampanyası kapsamında Kadıköy Rıhtım Caddesinde Eminönü- Karaköy vapur iskelesi önünde açılan stant akşam saatlerinde toplandı. O anda standa bulunan kampanya katılımcılarından Bülent Yoldaş, Seymen Demircan, Muhammed Turgut ve Can Deniz Eraldemir gözaltına alınarak Kadıköy Polis karakoluna götürüldü.
 
Sayıştay raporlarında geçen ve Ekrem İmamoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı israf belgelerinin yer aldığı bildirinin ön yüzüne işlem yapmadıklarını belirten polis, arka yüzünde para aktarılan vakıfların bilgilerinin olduğu kısım için "hakaret suçu" işlendiği iddiasında bulundu. Fakat bu suça işaret eden herhangi bir cümle ya da kelime belirtilmedi. İfadeleri alınan katılımcılara "Demokrasi Kazanacak" kampanyasının ne olduğunun sorulması dikkat çekti.
 
Bildirilerin dağıtımının engellenmesine ilişkin Demokrasi Kazanacak İnisiyatifi Kadıköy Rıhtım'da saat 17.00'de stant açarak bildiri dağtımı yapacağını duyurdu.