2 Mayıs 2024 Perşembe

İskenderun Kadın Platformu: Sözleşmeden çekilme kararı yok hükmündedir

İskenderun'da kadınlar eylem yaptı, İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesi kararına karşı mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

İskenderun Kadın Platformu, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla eski Bit Pazarı'nda eylem yaptı.

Platform bileşenleri adına açıklama yapan Belgin Kartal Ayrancı, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkacaklarını söyledi. Hakları için nöbette olacaklarını kaydeden Ayrancı, "Ceza infaz kurumlarına dair düzenleme yapılırken TCK 103 çocuk istismarcılarının affını tekrar gündeme getirmeye çalıştılar. Çocuk istismarcılarına af getirilmesi, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, devamında 6284 sayılı yasanın ve hatta Medeni Kanun gibi kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bugün nöbetteyiz şiarıyla alanlardayız" dedi.

Kadın ve kadın+'lar olarak İstanbul Sözleşmesi'nden, yaşamlarından, haklarından, dayanışmadan ve örgütlü mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ayrancı, "İstanbul Sözleşmesi yıllara yayılan örgütlü mücadelemizin sonucudur. Eril iktidar rejiminin hukuksuz çekilme çekilme kararı bizim için yok hükmündedir" diye konuştu.

'SÖZLEŞMEDEN ÇEKİLME KARARI GERİ ALINSIN' 
İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı geri alınana kadar sorumluları göreve çağırmaya devam edeceklerini kaydeden Ayrancı şunları söyledi: "8 yıl önce bugünlerde Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere, yaşamımız ve yaşam alanlarımıza amansız bir şiddetle saldıranların karşısında; omuz omuza verdik. Dayanışma, umut, barış olduk. Demokrasiden, hukuktan, adaletten, insanlıktan, barıştan ve doğadan yana her türlü sesin giderek artan bir baskı ve şiddetle kısılmaya çalışıldığı coğrafyamızda her şeye rağmen yaşamın sesi gürleşmeye başlıyor ve bir umut iklimi ülkemizi sarıyorsa bu dayanışmamızın ve direnişimizin gücünden ve haklılığındandır. Karanlık gider gezi kalır diyenlere selam olsun. Karanlık gider İstanbul Sözleşmesi kalır."