27 Temmuz 2024 Cumartesi

İşkenceye uğradığını söyleyen tutuklu hapishanede yaşamını yitirdi

Ailesine işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığını aktardıktan iki gün sonra ölüm haberi gelen tutuklu Ercan Çakar, Malazgirt'te toprağa verildi. 32 yıl hapis cezasına mahkum edilen adli tutuklu Çakar'ın intihar ettiği öne sürülürken, hastanenin verdiği otopsi raporu ailesine hala verilmedi. 

Hapishanelerde tutuklulara işkence, darp ve kötü muamele sürüyor, tutuklular ölüme sürükleniyor. Iğdır S Tipi Hapishanesi'nde tutulan Ercan Çakar, ailesiyle telefon görüşmesinde gördüğü işkence ve kötü muameleden bahsettikten sonra yaşamını yitirdi. Çakar'ın intihar ettiği öne sürüldü. 

12 yıldır tutuklu olan Çakar'ın farklı ceza maddelerinden toplam 32 yıl hapis cezasına mahkum edildiği öğrenildi. Çakar, yaklaşık bir ay önce Bandırma 2 Nolu T Tipi Hapishanesi'nden Iğdır S Tipi Kapalı Hapishanesi'ne sevk edildi. Mezopotamya Ajansı'na konuşan Çakar'ın dayısı Ömer Hanay, Iğdır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi raporunun hala kendilerine verilmediğini aktardı. Hanay, yeğeninin vücudunda darp izlerinin tespit edildiğinin kendileriyle paylaşıldığını aktardı. Hanay, konuya dair suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Çakar'ın cenazesi, memleketi Muş'un Malazgirt ilçesinde toprağa verildi.

'İŞKENCEYE UĞRADI' 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, yaşanan şüpheli ölümü sosyal medya hesabından duyurdu. Hun, "İntihar haberleri ile gündemden düşmeyen Iğdır S tipi kapalı cezaevinde; bu sefer Ercan Çakar adlı yurttaş, annesi ve babasına telefon aracılığı ve ziyaretler de kötü muamele ve işkenceye uğradığını söyledikten birkaç gün sonra intihar etti" dedi.