19 Mayıs 2024 Pazar

İşkencede kulak zarı patladı

Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu olan Mahsum Demir, gözaltında ve hapishanede ağır işkenceye maruz kaldıklarını söyledi. Baş gardiyanın da kötü muamelesine uğradıklarını söyleyen Demir, kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. 

Gözaltında maruz kaldığı şiddet sonucunda kulak zarının patlatıldığını dile getiren Mahsum Demir, cezaevinde de kendilerine işkence yapıldığını söyledi.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 15-25 Haziran tarihleri arasında Urfa ile Mardin'de yapılan baskınlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mahsum Demir, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldığı işkenceyi aktardı. 

Kendisi ile birlikte tutuklanan 14 kişiden Mürşit Aslan, Mahsum Temel, Mehmet Salih Eliş, Mahmut Parsak ve Hamdullah Hozan'ın ağır işkenceye maruz kaldığını söyleyen Demir, tutuldukları Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde gördükleri şiddete rağmen bir aydır hastaneye götürülmediklerini ifade etti.

Gözaltında olduğu sırada işkence nedeniyle kulak zarının patladığını belirten Demir, "Bir aydır hastaneye götürülmüyoruz. Bir aydır hücrede tutuluyoruz. Bize işkence yapılıyor. Baş gardiyan Cengiz S., kötü muamelede bulunuyor" ifadelerini kullandı. Bir an önce hastane sevklerinin yapılması için hapishane yönetimiyle görüşme taleplerinin olduğunu dile getiren Demir, taleplerinin yerine getirilmediğini belirtti. Maruz kaldıkları işkencenin ağır bir işkence olduğunu kaydeden Demir, demokratik kamuoyuna, insan hakları örgütlerine ve hukukçulara çağrıda bulundu.