2 Mayıs 2024 Perşembe

İşkenceci Muharrem Yazgan Meclis gündeminde

İşkenceci İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan'ı Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Dağ, Süleyman Soylu'ya Yazgan'ın bu cesareti nereden aldığını sordu. 

Kitle eylemlerinde, verdiği işkence talimatlarıyla, cinsiyetçi küfür ve hakaretleriyle tanınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan, Meclis gündemine taşındı. 

Yazgan, son olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı yapılan protestolarda gözaltına alınan öğrencilere "aşağı bak" dediği ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun tekerli sandalyeden düşürmesiyle de gündeme gelmişti. 

5 Eylül'de, İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Taksim Tünel Meydanı'nda 1 Eylül  Dünya Barış Günü'ne ilişkin açıklama yapılmak istendi. Son anda keyfi şekilde valiliğin aldığı yasağı tanımayan çok sayıda kişi İstiklal Caddesi'nde toplanmıştı. 

Yazgan, 5 Eylül günü de polise saldırı talimatı vermiş, çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınmış, görüntü almak isteyen basın engellenmeye çalışılmış ve darp edilmişti. 

Gözaltı sırasında Muharrem Yazgan bir kadına cinsiyetçi küfürlerle hakarette bulunmuştu. 

HDP Millevtekili Musa Piroğlu, eyleme bir saat kala basın emekçileriyle birlikte Tünel meydanına alınarak fiili gözaltında tutulmuştu. Piroğlu, o gün yaptığı konuşmada polislere seslenerek, "Muharrem'in suçları ayyuka çıktı. Siz onun talimatıyla bizi burada bekletiyorsunuz ama kendisi bir kafede oturuyor. Muharrem, yaptığı işkencelerin hesabını verecek. Bunu unutmayın" diye seslenmişti. 

Yazgan'ın işkencelerini Meclis'e taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dersim Dağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdi. Dağ, Muharrem Yazgan'ın bu cesareti kimden aldığını sordu.