3 Mayıs 2024 Cuma

IŞİD'e direnmek suç değildir: Kobane'de olduğu gibi kadınlar kazanacak

HDP'li kadınlar İzmir, Mersin, Muğla, Diyarbakır, Dersim, Bodrum'da Kobane davasıyla dayanışma açıklama yaptı. IŞİD'e karşı direnenleri savunmanın suç olmadığının altını çizen HDP'li kadınlar, IŞİD ve ittifaklarına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisleri  İzmir, Mersin, Muğla, Diyarbakır, Dersim, Bodrum'da Sincan Adliyesi'nde süren Kobane davasına ilişkin açıklama yaptı. IŞİD'e karşı savaşmanın ve direnenleri savunmanın suç olmadığının altını çizen HDP'li kadınlar; kadın kazanımları sonucu elde edilen İstanbul Sözleşmesi'nden de IŞİD ve ortaklarına karşı mücadeleden de vazgeçmeyeceklerini kaydetti. HDP'li kadınlar, "Kobane direnişinde olduğu gibi kadınlar kazanacak" diye vurguladı. 

İZMİR
HDP İzmir Kadın Meclisi, parti binasında basın açıklaması düzenledi. Basın metnini okuyan HDP İl Yürütme Kurulu ve Kadın Meclisi üyesi Ayşe Özdamar, karanlık IŞİD çetelerine karşı direnişin, Kobane halkının ve kadınların yanında olmanın dava dosyasında "suç" olarak yer verildiğini kaydetti. 

"Arkadaşlarımız, 'yargılanan değil yargılayanız' şiarıyla DAİŞ karanlığına karşı direnen kadınların sesi olacak, Kürt düşmanlığını ve kadın düşmanlığını yargılayacak" diyen Özdamar, Kobane'de gerçekleşen kadın direnişini savunmanın suç olmadığının altını çizdi. 

Özdamar, IŞİD ve ittifaklarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 

DERSİM
HDP Dersim Kadın Meclisi'nin Sanat Sokağı'nda, "Kadın kazanımlarına dönük saldırı olan Kobane kumpas davasını yargılayacağız" yazılı pankart ile yaptığı eylemin metnini HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil okudu. 

Yeşil, Kobane'de kadın düşmanı IŞİD tarafından yapılmak istenen katliam karşısında kadınlar şahsında büyük bir direniş sergilendiğini hatırlattı. Yeşil, "Demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana halkların direnişi sergilendi. Bu görkemli direniş tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı oldu. O yüzdendir ki 1 Kasım Dünya Kobane ile Dayanışma Günü ilan edilmiştir" diye konuştu. 

Davanın halklara, kadınlara ve onların kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunun altını çizen Yeşil, "Ve bizler bir kez daha buradan sesleniyoruz; bu davada yargılanan değil yargılayanlarız" dedi.