29 Mart 2024 Cuma

'İşgale karşı Rojava halklarıyla dayanışma çağırıyoruz'

Qamışlo Şehit Aileleri Meclisi ve Din Komitesi başkanları, faşist şef Erdoğan'ın tehditlerine tepki gösterdi, "Korkmuyoruz, saldırılarına karşı duracağız" dedi.

Türk devletinin işgal saldırıları sürerken, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim güçleri direnişi büyütüyor. Özerk Yönetime bağlı kurumlar, faşist şef Erdoğan'ın zulmüne karşı Rojava halklarıyla dayanışma çağrısı yaptı.

'KORKMUYORUZ, SALDIRILARINA KARŞI DURACAĞIZ'
Saldırıları ETHA'ya değerlendiren Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hevî Seyîd, faşist şef Erdoğan'ın bir yıldır Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditlerinde bulunduğunu hatırlattı. Hevî Seyîd, "Erdoğan her yenildiğinde Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırıyor. Biz de hazırız, korkmuyoruz. Şehit Aileleri olarak, saldırılara karşı canlı kalkan olacağız" dedi.

Hevî Seyîd, faşist AKP/MHP iktidarının seçim öncesi savaş politikasına devreye soktuğunu belirtti, "Seçimlerden galip çıkmak için birçok şeyi yapacaktır. İstanbul'da gerçekleşen patlamayı, Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırmak için bizim üstümüze atıyor. Ona diyoruz ki; biz senin saldırından hiç korkmuyoruz. Saldırılarına karşı duracağız. Bütün sınır üzerinde canlı kalkan olacağız. 'Direnmek yaşamaktır' diyoruz" ifadelerini kullandı.

'SALDIRILAR ZORBANIN ELİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ'
Qamişlo Din Komitesi Başkanı Elî Resûl de işgal saldırılarının faşist şef Erdoğan'ın eliyle yapıldığına dikkat çekti. Elî Resûl şöyle konuştu; "İşgalcinin, zorbanın, Erdoğan'ın, münafıkların, teröristlerin başkanı eliyle gerçekleştirildi. Ülkemizi bombalıyor. Halkımızı göç ettirme düzeyine ulaştı."

Saldırıların halkların iradesini kırmayı amaçladığını söyleyen Elî Resûl, "Bu ülkede herkes haklarını aldı. Kürt olsun, Arap olsun, Hristiyan olsun, kim olursa ülkemizde özgürce, kardeşçe, barış içerisinde birlikte yaşıyoruz. Fakat bu zorba insan kıyıyor. Evlerimizi bombalıyor. Camiler dahi ondan kurtulmadı."

Saldırılara karşı tutum alma çağrısında bulunan Elî Resûl şöyle konuştu: "Bütün dünyaya sesleniyoruz. Barış, insan hakları, din, islam adına kim varsa onlara sesleniyoruz. Gelin, Erdoğan ve arkadaşlarının yaptıklarını izleyin. Şu zalime bir sınır koyun. Allah'ın onları Kürt olarak dünyaya getirmesinden başka günahları olmayan sivillere yaptıklarına yeter artık. Kürdüz diye bizimle savaşanlar bilsin ki, Allah'ın yarattığıyla savaşıyorlar."

'SESSİZ KALANLARI TARİH AFFETMEZ'
Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mahsum Hesen, saldırılarda yakınlarını yitiren ailelere başsağlığı diledi. Hesen, saldırılar için faşist şef Erdoğan'ın iktidarı için iflasın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Özerk Yönetime ait altyapı ve savunma alanlarının hedeflendiğine dikkat çeken Hesen, "Tarihsel bir düşman. Hedef, Özerk Yönetim'in yok edilmesidir. Buna karşı bütün halklar birleşti, iradeleşti" dedi. Saldırılar karşısında bölge halklarının mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini belirten Hesen şu ifadeleri kullandı: "Halkımıza çağrımız, askeri gücümüzle umudumuzu birleştirelim. Mahallemizi, kasabamızı, köyümüzü, kentimizi koruyalım."

Saldırılar karşısında insan hakları kuruluşlarını Türk devletine karşı tutum almaya çağıran Hesen, "Çağrımız, sessiz kalmayın. Bu tarih sizi affetmez" dedi. Saldırılar karşısında halkın özsavunmasını büyüteceğini belirtti ve şunları ekledi: "Nasıl bu ana kadar kendimizi koruduysak, halkımız yine askeri gücümüzle bir olup kendisini koruyacak. Ne kadar saldırı olsa da toprağımızı bırakmayacağız. 'Yaşamak direnmektir' diyeceğiz. Bu şiarla halkımız özgürlüğe doğru gidecek."