4 Mayıs 2024 Cumartesi

İşgalciler sivillerin bulunduğu köylere saldırıyor

İşgalci çeteler Serêkaniyê, Til Temir ve Gire Spi'ye bağlı köylere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Sivil alanlarında bombalandığı saldırılar nedeniyle şiddetli çatışmalar halen sürüyor. 

İşgalci Türk devleti ile ÖSO ve El Nusra çetelerinin saldırıları Serêkaniyê ve Gire Spi'ye bağlı köylerde devam etti.

SERÊKANIYÊ
Çetelerin Serêkaniyê'ye bağlı Zirgan bölgesine yönelik saldırıları bugün de devam etti. Çeteler sabah saatlerinden itibaren Zirgan'a bağlı Til Werd köyünü havan ve tanklarla bombardımana tuttu. Beldede konuşlanan 2 Suriye rejimi askeri yaralandı. Askerler Til Temir'deki hastanelere kaldırıldı.

Serêkaniyê'nin Menacir beldesine bağlı Til Cebel köyüne yönelik saldırıdan kaçmaya çalışan Wedhe Salih (20) adlı genç kadın yaralandı. Salih, Til Temir'deki Şehit Lêgerin Hastanesi'ne kaldırıldı.

Esadiyê köyünde de işgalci çetelere ait bir mayının patlaması sonucu Hisên Ali Hisên ve Merîş İbrahim Mihemed adlı siviller yaralandı. Esadiyê köyü uzun bir süredir işgalciler tarafından top atışlarına maruz kalıyor. 

Bu arada işgal saldırısı karşısında kayıplar veren Suriye ordusu, Zirgan beldesinin yanısıra Dirbêsiyê ile Serêkaniyê arasında yer alan Esediyê, Fîqra, Qeremanê, Girbişk, Til Diyab, Şîrk, Îbrahîmiyê ve Erada köyleri; Til Temir'e bağlı Erîşa ve Dawidiyê köylerinden geri çekildi.

TIL TEMIR
İşgal güçleri, Serêkaniyê-Til Temir yolu üzerinde bulunan Êrîşa köyüne saldırı başlattı. Köye yoğun biçimde obüs ve tank atışları yapılırken, akşam saatlerinde çatışmalar giderek şiddetlendi.

GIRÊ SPÎ
Çeteler, Girê Spî'nin 25 km güney batısında içinde sivillerinde bulunduğu Bir Zinar köyünü bombardımana tuttu.