21 Mayıs 2024 Salı

İşgalci Türk devleti gerilla direnişi karşısında çekilmek zorunda kaldı

Türk devletinin, Güney Kürdistan topraklarında işgal girişiminde bulunduğu Werxelê ve Tabûra Ereba alanlarından geri çekilmek zorunda kaldığı açıklandı.

Güney Kürdistan'ın Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları sürerken Türk ordusunun, gerilla direnişi karşısında Werxelê ve Tabûra Ereba alanlarından geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin uzun süredir yoğun savaş yaşanan Avaşin bölgesindeki Werxelê ve Tabûra Ereba alanlarından çekildiğini açıkladı.

Werxele, TSK'ya bağlı askerlerin, gerillaların kullandığı savaş tünellere girmek için kimyasal gazı en yoğun biçimde kullandığı alanların başında geliyordu. 

Yazılı açıklama yapan HPG BİM, "İşgalci TC devletinin Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê ve Tabûra Ereba alanlarında başlattığı işgal operasyonu, güçlerimiz tarafından tarihi bir direnişle karşılanmıştır. Bu direniş karşısında tutunamayan ve daha ağır darbeler yiyeceğini gören işgalciler, Werxelê ve Tabûra Ereba alanlarından geri çekilmiştir" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, 16 ve 17 Kasım günlerinde Duhok ve Zap'a bağlı kimi bölgelerin savaş uçaklarıyla yoğun şekilde bombalandığı bilgisi yer aldı.