29 Mart 2024 Cuma

İşgal saldırılarında son durum

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları aralıksız devam ediyor. Saldırılarda elektrik hatları, petrol istasyonları hedef alındı. Savaş uçakları ve SİHA'larla köyler bombalandı.

Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırılarını sürdürüyor. Qamişlo, Kobanê, Girkê Legê, Ayn İsa, Zirgan ve Çilaxa'ya yönelik bombardımanlar gerçekleştirildi.

KOBANÊ VE ZİRGAN'DA SİHA SALDIRISI
Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), Kobanê'nin 30 km güneyindeki Qirarêşkê köyünde bir evi bombaladı. İşgalciler, kente bağlı Şexler Jorin, Koran, Xirab Eto ve Girbingav köylerine ağır silahlarla saldırdı.

Zirgan'ın Zediye köyüne yönelik SİHA saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

GİRKÊ LEGÊ'DE SAVAŞ UÇAĞI VURDU
Türk devleti Girkê Legê'nin doğusundaki Gir Qehfik köyünü ise savaş uçaklarıyla bombaladı. İşgalci Türk devletinin, Qamişlo'nun Til Firas köyüne yönelik saldırılarda elektrik direkleri ve hatlarında hasar meydana geldi. Amûdê ilçesine bağlı Xerzê, Til Kêf ve Tokê köyleri de ağır silahlarla bombalandı. Til Temir'in güneybatısında bulunan Um Xêr ve Gozeliyê köyleri de hedef alındı. Türk devleti, Ayn İsa Kampı ve M4 Karayolu'na yasaklı silahlarla saldırdı.

PETROL İSTASYONLARI HEDEF ALINIYOR
İşgalcilerin, sabah saatlerinden itibaren Çilaxa'nın doğusundaki Girhol köyünde bulunan Dîcle petrol istasyonunu bombaladı. Saldırı da Yasir Setam ve Ebdulkerîm Ebdo adlı mühendisler yaralandı. Yaralılar, Girkê Legê ve Qamişlo'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

SALDIRILAR DA CİZRE BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK HATLARI HEDEF ALINDI
Türk ordusu saldırılarında elektrik hatlarıda hedef alındı. Saldırılardan dolayı bölgede elektrik kesintileri yaşanıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Cizre Bölgesi Enerji Komitesi Eşbaşkanı Ekrem Silêman, saldırılar nedeniyle Cizre bölgesine elektrik verilemediğini söyledi. Silêman, kesintinin uzun sürmesi nedeniyle hastane, değirmen ve fırınlara elektrik sağlamak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.