25 Nisan 2024 Perşembe

İşgal saldırıları sürüyor

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılar sürüyor. Dêrik'te bir köyü savaş uçakları bombaladı. Til Temir'de köyleri hedef alan topçu atışları yoğunlaştı.

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik 19 Kasım gecesi başlayan saldırıları devam ediyor. Dün gün boyunca savaş uçakları ve SİHA'lar kullanılarak onlarca saldırı gerçekleştirilmişti. Petrol ve gaz istasyonu tesislerinin vurulduğu saldırıları, Türk devletinin DAİŞ çetelerini kaçırmaya yönelik saldırısı takip etmişti. Savaş uçaklarıyla kamp güvenlik noktasının hedef alınmasının ardından Hol Kampı'nda bir grup kaçmış, onbinlerce kişinin bulunduğu kampta olağanüstü bir hareketlilik
başlamıştı.

İç Güvenlik Güçleri, kamp çevresinde tedbirlerini artırdı. Türk devleti, saldırılarını bugün de devam ettiriyor. Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasında yoğun İHA ve SİHA hareketliliği yaşanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren Til Temir, Zirgan, Kobanê ve Dêrik kentlerinde bombardımanlar gerçekleştirildi. Dêrik'in Aliaxa köyü savaş uçaklarıyla bombalandı.

TİL TEMİR/ZİRGAN
İşgal güçleri Zirgan beldesine bağlı Til Werd, Dada Ebdal ve Rebîa köylerini ağır silahlarla hedef aldı. Til Temir'in Gozeliyê, Til Leben, Dirdara, Asforiye ve Qibûr El- Xercina köylerinin yanı sıra sanayi bölgesi bombardıman saldırısının hedefi oldu.

KOBANÊ
Türk devleti, Kobanê'nin Ceşan ve Zorava köyleri ile Qeremox köyündeki Suriye rejim güçlerine ait noktaya da bombardıman gerçekleştiriyor.