19 Nisan 2024 Cuma

İşgal saldırıları Almanya ve Fransa'da protesto edildi

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları Almanya ve Fransa'da protesto edildi. Devrimciler ve yurtseverlerin katıldığı eylemlerde "Rojava'ya sefer olur zafer olmaz" denilerek işgal saldırılarına tepki gösterildi. "Kürdistan'ı savunmaya devam edeceğiz" diye vurgulandı.

Almanya'nın Ulm ve Fransa'nın Paris ve Nancy kentlerinde Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Republique meydanına çadır kuran devrimciler, "Kürdistan devrimini savunuyoruz", "Türk işgaline karşı Kürdistan'ı savun" yazılı pankartlar astı. Bayraklarında açıldığı eyleme, AVEG-KON'a bağlı ACTIT, sosyalist gençlik örgütü Young Strugle, genç kadın örgütü ZORA, Serhildan Paris, CDK-F, Partizan, ODAK, PDD, Bir-Kar'ın da olduğu çok sayıda devrimci örgüt katıldı.

Halka yönelik yapılan konuşmada, "Faşist Türk devleti ve destekçilerinin Kürdistan üzerindeki hain saldırıları ve işgal çabaları her geçen gün artarak devam etmekte. İktidarının yıkılmakta olduğunun farkında olan faşist Türk devleti, iktidarda kalabilmek için Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelik saldırılarını sürekli arttırmakta. Yıllardır süren işgal saldırılarında yenilmeyen ve asla pes etmeyen halk orduları ile karşı karşıyalar. Gerillalar pes etmediği gibi bizler de Avrupa'dan devrimi savunmaktan, devrim için mücadele etmekten pes etmemeliyiz. Kürdistan'a yönelik her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmeli, Kürdistan halkının Avrupa'daki sesi olmalıyız" denildi.

Kürdistan'ı savunma çağrısı yapılan eylemde birleşik mücadelenin önemi vurgulandı.

'ROJAVA'YA SEFER OLUR ZAFER OLMAZ'
Fransa'nın Nancy kentinde yapılan eylemde Türk devletinin Kürt savaşçılara yönelik kimyasal silah kullanması ve Rojava'ya yönelik hava saldırıları protesto edildi. AVEG-KON, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle'ın çağrısıyla düzenlenen "Rojava'ya sefer olur, zafer olmaz" eylemine, Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Parti Comuniste Français (PCF) de katıldı.

Place Maginot meydanında yapılan eylemde, "Faşist işgalci Erdoğan rejimine karşı, Rojava devrimini savunmaya, mücadeleyi büyütmeye, Kürdistan halkına, kahraman Kürt savaşçılarına, Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimcilere yönelik baskı ve saldırılara karşı her alanda mücadeleyi büyüteceğiz" denilerek birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

Eylem "Yaşasın Rojava direnişi", "Défend Rojava", Biji berxwedane Rojava", "Aba régime fasciste à Turquie", "Faşizmi döktüğü kanda boğacağız" sloganlarıyla son buldu.

'KÜRDİSTAN'I SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Almanya'nın Ulm kentinde de AGİF, FED-GEL'in çağrısıyla yapılan "İşgale karşı Kürdistan'ı savunuyoruz" eylemine Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), ADHF, ATİF, InterBündnis, MLPD, REBELL ve SKB de destek verdi.

Belediye binası karşısında bulunan Hans und Sophie Scholl Platz'da toplanan kitle YPG bayrakları taşıdı. Yapılan konuşmalarda, "Uçaklarla Kürdistan topraklarını bombalayanlar, kara harekatına ortam hazırlıyorlar. Sömürgeci devlet DAİŞ'in ortağıdır" denildi. "Türkische Armee raus aus Kürdistan" ve "Defend Kürdistan" pankartlarının açıldığı eylemde sık sık Almanca sloganlar atıldı.

Eyleme katılan devrimci, demokrat ve yurtseverler, "Kürdistan'ı savunmaya devam edeceğiz" diye vurguladı.