6 Mayıs 2024 Pazartesi

İşçiye koronavirüs testi yapıldı, önlem alınmadan evine yollandı

Gebze'de bir işçiye koronavirüs şüphesiyle test yapıldı. İşçi, hiçbir önlem alınmadan evine gönderildi. İşçiye "Test sonucu çıkana kadar evinizde bekleyin" denildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde koronavirüse yakalandığından şüphe edilen bir işçinin yaşadıkları, "Bu yolla salgın nasıl engellenecek?" dedirtti.

Kendi imkanlarıyla özel hastaneye giden işçi "Test yapılamıyor" cevabını aldı. İl Sağlık Müdürlüğüne giden işçiye sonunda test yapılabildi. Yüksek ihtimalle virüse yakalandığı söylenen işçiye, "Evine git test sonuçlarını 3 gün sonra e-devlet üzerinden alırsın" denildi.

Evrensel'in haberine göre; Gebze Şekerpınar'da bulunan ve Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubenin örgütlü olduğu İtalyan firması Fontana Kalıp'ta çalışan 35 yaşında evli ve yeni doğmuş bir çocuğu olan işçi yoğun öksürük şikayeti üzerine Pendik Kaynarca'daki özel bir hastaneye gitti. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi yaşananları şöyle aktardı: "Özel hastanede imkanlar doğrultusunda birtakım tahliller yapıldı, tahlil sonucunda kesin olmamakla birlikte yüksek ihtimalle virüs olabileceği söylendi. Sonrasında İl Sağlık Müdürlüğünden destek istemişler. İl Sağlık Müdürlüğü de 72 saat içinde yanıt vereceğini söylüyor. Üyemiz evde testin sonucunu bekliyor." İşçiye sonucu e-devlet üzerinden öğrenebileceği dile getirilirken, bu gelişmeler üzerine sendikayla Fontana Kalıp patronu arasında yapılan görüşmeler sonucu üretime ara verildi. Bu sürenin henüz belirli olmadığını, patronun kısa çalışma ödeneğine başvurabileceğini dile getiren Çiftçi, "Bugüne kadar olduğu gibi, bu yaşadığımız süreçte de kapitalist sömürü düzeninin sorgulanması gerekir. 'Evde kal, hayat eve sığar' gibi söylemler hem ülkemizde hem dünyada var. Ama aslında şunu söylüyoruz işçi sınıfı kapitalizme sığmıyor. Bu düzen, işçilerin sorularını giderememiştir. İnsanların hayata tutunması gerekirken üretim düzeninin sürmesini isteyen sistemin sorgulanması gerekiyor" diye konuştu.