2 Mayıs 2024 Perşembe

İşçilerin yaşam hakkını savunan sosyalistler gözaltına alındı

Tuzla'da yaptığı çalışma ile tersane işçilerini yaşam hakkı için greve çıkmaya çağıran Limter-İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır'ın da aralarında olduğu 5 sosyalist gözaltına alındı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, sabah saatlerinde Tuzla İçmeler Köprüsü'nde yaptığı çalışma ile işçileri yaşam hakkı için greve çıkmaya çağırdı.

İşten atmaların yasaklanmasını, ücretli izin hakkının kullandırılmasını, borç ve faturaların, temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılanmasını isteyen Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, SGDF üyesi Can Papila, Birkan Polat, ESP İl Yöneticisi Vedat Çınar Altan gözaltına alındı.

Gözaltına alınan sosyalistler Orhanlı Karakolu'na götürüldü.

Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Deniz Bakır ETHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu sabah tersanelerde işçilerin yaşam hakkını savunmak için çağrılar yaptık. Bunu yaptığımız için gözaltına alındık. İşçilerin yaşam hakkını savunmak ve istemek suç sayılıyor. Asıl suç işçileri salgın ve açlık arasında ikileme sürüklemektir. Asıl suç ezilenleri, yoksulları salgının önüne atmaktır. Asıl suç hükümetin yaptığıdır" dedi.