7 Mayıs 2024 Salı

'İşçilerin iradesine ambargo konulamaz'

Ataşehir Belediyesi işçileri, iş yeri temsilcisi seçilenlerin görevden alınması ve üyeliklerinin düşürülmek istenmesine tepki gösterdi. İşçiler, birlikte mücadele edeceklerini kaydetti. 

Ataşehir Belediyesi işçileri, Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Yönetimi'nin Ataşehir Belediyesi'nde Büro Destek iş kolunda çalışan ve işçiler tarafından sendika iş yeri temsilci seçilen İnan Kaloğulları, Sevgi Peker, Deniz Çakmak, Özgür Çakır'ı görevden almak ve üyeliklerinin düşürülmek istemesini protesto etti.

Ataşehir Belediyesi araç park alanında toplanan işçiler eylem yaptı. Yapılan açıklamada, dilinden emeği, dayanışmayı, sınıf kavramlarını düşürmeyenlerin antidemokratik uygulamalarda bulundukları kaydedildi. Temsilcilikler alınsa da birlik olmaya ve mücadeleye devam edileceği kaydedilen açıklama, "İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız", "Kayyum Temsilci İstemiyoruz" sloganlarıyla karşılandı.

'İŞÇİNİN İRADESİNE HİÇBİR KİMSE İPOTEK KOYAMAZ'
Fen İşleri Müdürlüğü'nden iş yeri temsilcisi Mecit Şahin de konuşmasında "Park Bahçe çalışanlarının selamlarını getirdim. Onlar da aynı bizim gibi düşünüyorlar. İşçinin iradesine hiç kimse ipotek koyamaz. İşçi iradesiyle göreve gelen ancak işçi iradesiyle gider. Biz bu dikta rejimini kabul etmiyoruz. Ve bu durumu kınıyoruz. Yaşasın işçilerin birliği" dedi.

'ÖNCÜ İŞÇİLER MÜCADELE ETMEZSE HEPİMİZ AYNI ŞEYİ YAŞARIZ'
Ataşehir Park Bahçeler birimi iş yeri temsilcisi Ali Ekber Eraslan daha önce şube yöneticisi olduğunu hatırlattı. Şubelerin işçilerin evi olduğunu ve kimsenin tekelinde olmadığını kaydeden Eraslan, “Biz emeğimizle buraya geldik emeğimize de sahip çıkacağız. Öncü işçiler olarak öne çıkıp mücadele edeceğiz. Öncü işçiler görev alıp mücadele etmezse yarın hepimiz aynı şeyi yaşarız" diye konuştu.

'İŞÇELERE, ÖRGÜTLENME DİYOR'
Görevden alınmak istenen iş yeri temsilcisi Sevgi Peker ise "Bize Cuma günü 'Alanda çalışmıyorsunuz' dediler. Bunu söyleyen Kadıköy Belediyesi'nde olan şu an şube yönetiminde olan emekli bir kişi. Buradaki arkadaşların nasıl çalıştığını, nasıl emek verdiğini, özveriyle çalışıp çalışmadığını bilemezler" dedi. Şu anda şube yönetiminde olan bir kişinin bizzat kendisini aradığını belirten Peker, "TİS sürecinde daha önceki yönetim için 'Bunlar sizi toplu sözleşmeye dahil etmeyecekler. Sadece kendileri olacaklar" dediğini aktardı. Peker, "O dönemdeki şube yönetimi bizi bütün süreçlere dahil etti önerilerimizi aldı. Toplantılarda bizzat taleplerimizi ifade ettik. Gelin görün ki, bugünkü yönetim işçinin seçtiği temsilcileri görevden alıyor. Yani işçinin iradesine ambargo koyuyor. İşçilere diyor ki, çalışma yapma, işçileri örgütleme" diyerek şube yönetiminin tutumunu aktardı.

'TEMSİLCİLER GEÇİCİDİR AMA İŞÇİ İRADESİ ESASTIR'
İnan Kaloğulları ise "Buradaki irade sizindir. Temsilciler geçicidir ama işçi iradesi esastır. Buna sessiz kalmayalım. İrademizin ayaklar altına alınmasına izin vermeyelim. Boşa kürek çekmiyoruz, boşa umut bağlamadığınızı da biliyoruz bunu gösterelim. Hep birlikte mücadele veriyoruz. Bizler burada sizleri temsil etmeye birlikte olamaya devam edeceğiz. Bütün birimleri gezmeye yaşananları anlatmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşasın birliğimiz, yaşasın dayanışmamız" dedi.

İşçi temsilcileri konuşmalarının ardından alandan ayrılırken işçiler uzun süre alkışlarla temsilcilere desteklerini ifade etti.