10 Mayıs 2024 Cuma

İşçilerin direnişini engellemek için eylem yasağı

Türkerler Holding'in Levent'teki ofisi önünde İnşaat-İş Sendikası üye işçilerinin direnişi engellenmek için Beşiktaş Kaymakamlığı 15 günlük yasak ilan etti. Yasağı bahane eden polis direnişçi işçilere ve dayanışma ziyaretine gelenlere saldırdı, darp ederek gözaltına aldı. ETHA'ya konuşan direnişteki işçilerden İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanlarından Yunus Özgür, "Yasağı tanımıyoruz, direnişe devam edeceğiz" dedi. 

İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilerin, gasp edilen hakları için Türkerler Holding'in İstanbul Levent'te bulunan binası önünde direnişi sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun da olduğu çok sayıda kişi direnişteki işçileri ziyaret etti ve kısa bir basın açıklaması yapıldı. 

Açıklamanın yapıldığı sırada ofisin olduğu sokağa polis yığıldı.

Açıklamanın ardından eylemlerini sürdüren İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilere polis saldırdı. Direnişteki işçileri ve dayanışma ziyaretinde bulunan herkesi gözaltına aldı. 

DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR
ETHA'ya konuşan İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanlarından Yunus Özgür, Beşiktaş Kaymakamlığı'nın direnişi engellemek için 15 günlük eylem yasağı ilan ettiğini kaydetti. Özgür, "Bu yasağı gerekçe göstererek saldırdılar. PTT Sen, DGD Sen, Bağımsız Emek Sen'den de arkadaşların olduğu 9 kişi darp edilerek gözaltına alındık. Araçta da darp edildik" dedi. 

'YASAĞIN TANIMIYORUZ, DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ'
Haklı talepleri için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydeden Özgür, "Kaymakamlığın yasağını tanımıyoruz ,direnişe devam edeceğiz" diye vurguladı. 

'HAKKIMIZI GASP EDENLER, HAK ARAMAMIZI YASAKLIYOR'
Öte yandan İnşaat-İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından da "#TürkerlerHolding'in yasal haklarımızı gasp etmesine izin verenler, hakkımızı isteyen bizi ve dayanışmacılarımızı gözaltına alıyor, hak aramamızı yasak kararıyla engelliyor" paylaşımı yapıldı.