4 Mayıs 2024 Cumartesi

İşçilerin direnişi 4. gününde: Mücadelemize destek verin

Piazza AVM önünde hakları için 7/24 nöbet tutan İnşaat-İş üyesi işçilerin direnişi 4. gününde. Direniş alanında ETHA'ya konuşan işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Birlikte mücadelenin önemine dikkat çeken işçiler, dayanışmaya çağırdı. İşçiler, "Yanımızda olun" dedi. 

Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilerinin İstanbul Maltepe'de bulunan Piazza AVM önünde başlattıkları direniş 4. gününde.

Ana firma Rönenans Holding'e ait Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyesinde çalışan işçilerin ücretleri verilmedi. Bazı işçilerin sigortaları da yatırılmadı. Geriye dönük Asgari Geçim İndirimi (AGİ) de ödenmeyen işçiler, Esenkent'te holdinge ait Piazza AVM önünde 3 Eylül Cuma günü eylem yapan işçiler ve sendikacılar, AVM'nin girişini kapattı ve haklarını alana kadar ayrılmayacaklarını açıklamıştı. 

'YANIMIZDA OLUN'
7/24 nöbette olan işçilerle direniş alanında görüştük. Haklarını alana kadar mücadele edeceklerinin altını çizen işçiler kamuoyunu dayanışmaya çağırdı. "Yanlarımızda olsunlar, biz zaten direniyoruz" diyen işçiler, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. 

'HAKLARIMIZ VERİLMEZSE DAHA DA İLERİ GİDECEĞİZ'
İşçilerden Ramazan Aydın, 6 aydır maaş alamadıklarını söyledi. Aydın, "Rönesans yetkilileri söz verdikleri halde ödemeleri yapmadıkları için direnişteyiz. Piazza AVM önünde grevdeyiz, 4. gündeyiz. Alana kadar gitmeyeceğiz. Söz verildi, bugün de verilmezse daha da ileri gideceğiz. Haklarımızı alacağız" dedi. 

'DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ'
Mehmet Aydın ise kendisinin de dahil olduğu 3 kişinin sigortasının da ödenmediğini söyledi. Aydın, "Rönesans'ta bize sözler verildi. Taşeronu ortadan çıkaracağız dediler. Ona rağmen ödemlere yapılmadı. Dışarıda yatıp kalkıyoruz, bazen soğuk da oluyor. Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz; yardıma, desteğe çağırıyoruz" dye konuştu. 

'DİRENİŞ VE DAYANIŞMA YAŞATIR'
İnşaat-İş Sendikası'ndan Deniz Gider de işçilerle birlikte 7/24 direniş alanında. "Biz Rönesans Holding'in gasp ettiği haklarımız için 7/24 buradayız ve bugün 4. günümüzdeyiz" diyen Gider, işçilerin yürüttüğü mücadelenin omuzlanması ve güç verilmesi gerektiğini kaydetti. Gider, dayanışmanın ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti ve ekledi: "Tüm emek dostlarımızı direnişe davet ediyoruz çünkü direniş ve dayanışma yaşatır."