17 Mayıs 2024 Cuma

İşçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin gasp ettiği haklarını istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi"nde çalışan üyelerinin maaş ve ikramiyelerinin ödenmemesine ilişkin belediye önünde açıklama yapan DİSK/Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube, taleplerin derhal kabul edilmesini istedi. 

DİSK/Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube, Büyükşehir Belediyesi"nde çalışan üyelerinin maaş ve ikramiyelerinin ödenmemesine ilişkin belediye binası önünde açıklama yaptı. 

"Emek burada, alın teri burada. Fedakarlık burada. Karşılığı nerede?" ve "İzmir Büyükşehir Belediyesinde taşerona geçit vermeyeceğiz. Taşerona hayır" yazılı pankartların açıldığı eylemin metnini Şube Başkanı Arif Yıldız okudu.

İktidarın yarattığı ekonomik kriz içinde zaten geçinemediklerini emeğin ve alın terinin karşılığı olan ücretlerin geciktirilerek yatırılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Yıldız, "Alacaklarımız zamanında ödensin diye sesleniyoruz. Bu uyarı eylemimizle, hakkımız olan toplu sözleşme alacaklarımızın eksiksiz ve zamanında ödenmesi talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bugün buradan uyanıyoruz" dedi. 

Ödemelerle ilgili sıkıntılar devam ederse daha kalabalık eylem yapacaklarını söyleyen Yıldız, ücretlerin ve sosyal hakların zamanında ödenmesini sistendi.