18 Mayıs 2024 Cumartesi

İşçiler gasp edilen hakları için eyleme geçti

Önlem OSGB'de 2021 yılından bu yana haklarını alamayan işçiler, şirket sorumlusu Yasemin Aşnaz'ın evinin önünde eylem yaptı. İşçiler, hak gasplarından sorumlu olan Yasemin Aşnaz ve Yüksel Şimşek'in evinin ve otelinin önünde eylemde olacaklarını duyurdu. 

Tuzla İçmeler'de bulunan Önlem OSGB çalışanlarının maaşları gasp edildi, tazminat alacaklarına el konuldu. 13 emekçi 2021 yılından bu yana yasal yollardan haklarını aradı ancak bir sonuç elde edemedi. Bu süreçte bir işçi yaşamını yitirdi. Şirket sorumlusu Yasemin Aşnaz'ın Darıca Cennet Villaları evinin önünde bir araya gelen hakları gasp edilen işçiler, eyleme başladıklarını duyurdu.

"Önlem OSGB ve Yasemin Aşnaz tarafından gasp edilen tüm haklarımızın sonuna kadar peşindeyiz. Yaşasın haklı mücadelemiz", pankart; "Sadaka değil ailemizin hakkını, rızkını istiyoruz", "Alın terimizin, emeğimiz gasp edilmesini kabullenmiyoruz" yazılı ve Hz. Muhammed'in  "İşçinin hakkını, alın teri kurumadan veriniz" sözünün olduğu dövizleri taşıdı. 

'YASEMİN AŞNAZ TÜM HAKLARIMIZI GASP ETTİ'
2010 yılından beri şirkete hizmet verdiklerini ve kazandırdıkları paraya rağmen Ekim 2018-Ocak 2021 tarihleri arasında düzensiz ve eksik ödemeler yapıldığını belirtti. İşçiler, şirket hesaplarının kontrolünün yapan Yasemin Aşnaz tarafından tüm haklarının gasp edildiğini aktardı.

'HAKLARIMIZI ALACAĞIZ'
"Yaşadığımız hak gaspına karşıya Yasemin aşnaz ve gayriresmi diğer ortağı Yüksel Şimşek sigortalı olduğumuz önlem OSGB şirketinin başka bir kişiye devrini yapmış ve şirketin tüm mal varlığını sıfırlamışlardır" diyen işçiler, haklarını alana kadar eylemde olacaklarını duyurdu.

'YASEMİN AŞNAZ VE YÜKSEL ŞİMŞEK'İN EVİNİN ÖNÜNDE EYLEMDE OLACAĞIZ'
Son iki yıllık maaş alacakları ve tüm tazmin haklarının derhal ödenmesini veya resmi arabulucular nezaretinde imzalanacak ödeme belgelerinin taraflarına verilmesini isteyen işçiler, "Bu bildirimin sonucunda herhangi bir somut gelişme ve haklarımızın ödeneceğine dair resmi bir belge tarafımıza sunulmadığı takdirde eylemlerimiz hem Yasemin Aşnaz'ın evinde hem de Yüksel Şimşek'in evinde ve Yüksel Şimşek'in gayri resmi hissesi olduğunu bildiğimiz Şile The Sing Değirmen Otel önünde İşçi sendikaları desteğini de alarak devam ettireceğimizi bildiririz" dedi.