4 Mayıs 2024 Cumartesi

İşçiler CHP il binasındaki oturma eylemlerine çağrı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç AŞ'de işten atmalara karşı iş bırakarak CHP il binasında oturma eylemi başlatan işçiler, dayanışma çağrısında bulundu.

Ağaç AŞ. işçileri, CHP İstanbul İl binasında başlattıkları oturma eylemine katılma çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan işçiler, CHP İstanbul İl Başkanlığı içerisinde oturma eylemi başlattıklarını duyurdu.

OTURMA EYLEMİNE ÇAĞRI
İBB'ye bağlı Ağaç AŞ'de çalışan işçiler olarak insanca bir ücret ve çalışma koşulları için sarı sendika değil, DİSK/BTO-Sen'de örgütlendiklerini hatırlatan işçiler, üzerlerinde uzun süredir yoğun baskı uygulandığını vurguladı. İşçilerin tehdit ve sürgün edildiğini ve bugün 3 arkadaşlarının işten çıkarıldığını belirten Ağaç AŞ. işçileri, "Biz de bugün 28 şantiyede direnişe geçtik ve birinci dereceden sorumlu olan CHP yetkilileri ile görüşmek için İstanbul İl binasına gittik. İçeri alınmayınca kendimiz girdik. Haklarımızı alana kadar da oturmaya niyetliyiz. İstanbul'un güzel kalan son yerleri olan park ve bahçelere biz bakıyoruz. İstanbul'u biz güzelleştiriyoruz. Gelin, siz de gecemizi güzelleştirin. Herkesi bizimle dayanışmaya, CHP İl binasındaki direnişimize oturmaya bekliyoruz" çağrısında bulundu.

TALEPLER
Ağaç AŞ. işçileri taleplerini de şu şekilde sıraladı:
" Atılan işçiler işe geri alınsın.
DİSK/BTO-Sen'de örgütlenen işçilere yönelik baskılar son bulsun.
Baskı yapan şefler hakkında soruşturma başlatılsın.
Baskılara karşı iş bırakan ya da eylem yapan işçilere soruşturma açılmasın."