23 Nisan 2024 Salı

İşçi ve emekçi kadınlar Konak'ta haykırdı: Mücadeleden vazgeçmiyoruz

İzmir Kadın Platformu, Konak Eski Sümerbank önünde serbest kürsü kurdu. Söz alan kadın işçiler; açlık ve yoksulluğa, Kod 29 uygulamasına karşı direnişten de haklarından da vazgeçmeyeceklerini kaydetti. 

İzmir Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmaları kapsamında işçi ve emekçi kadınlarla dayanışma eylemi düzenledi. 

Konak Eski Sümerbank önünde, "Güvenceli iş, güvenceli gelecek için mücadeleye" yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık; "Yaşasın kadın dayanışması", "Kod 29 kaldırılsın", "SF işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazancağız", "Vardık, varız, var olacağız" sloganları yükseldi. 

'SUÇ İŞLEYENLER SF TRADE YÖNETİMİDİR'
Serbest kürsü kurulan eylemde kadın işçiler söz aldı. SF Trade işçisi Nurcan Köksal, "İnsanca çalışma hakkı için sendika üyesi olduk ve işten çıkarıldık. Biz şimdi belki çalışamıyoruz ama mücadelenin en önündeyiz. Biz anayasal hakkımızı kullandık. Suç işleyenler SF Trade yönetimidir. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Direnen tüm kadınların 8 Mart'ı kutlu olsun" dedi. 

'EN ÖNEMLİ TALEBİMİZ GEBE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İŞTEN ÇIKARILMAMASI'
Sağlık emekçileri adına söz alan Hülya Ulaşoğlu, sürekli dile getirdikleri talepleri olduğuna dikkat çekti. Taleplerin son derece önemli olduğunu dile getiren Ulaşoğlu, "Şimdi en önemli talebimiz gebe sağlık çalışanı arkadaşlarımızın çalıştırılmaması. Bu talebimizi buradan da dile getiriyoruz" diye konuştu. 

'KOD 29'U KARŞIMIZA GETİRENLER AHLAKSIZLIK YAPMIŞTIR'
Tijda Kılıç da Kod 29 ile işlerinden edilen tüm kadınlar adına konuştu. Kılıç, "Bizleri fişleyenlere cevabımız şu, biz değil bu uygulamayı karşımıza getirenler 'ahlaksızlık' yapmıştır. 8 Mart önemli bir gün. Ama kadın dayanışmasını her gün örmeliyiz. Direniş alanlarında, eylem alanlarında, grev alanlarında buna ihtiyacımız var; zafer direnen kadın emekçilerini olacak" vurgusu yaptı.

'VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ'
OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm kadınlar adına söz alan Sarıgül Dağdelen de şu ifadeleri kullandı: "Bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Haksız ve adaletsiz bir şekilde ihraç edildik ama mücadeleden vazgeçmiyoruz. Vardık, varız, var olacağız. Yaşasın 8 Mart."

Eylem; alkış, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.