18 Mayıs 2024 Cumartesi

İşçi Emekçi Birliği'nden enerji işçileriyle dayanışma eylemi

İşçi Emekçi Birliği bileşenleri, Sabancı'ya ait iş yerlerinde yaptıkları eylemlerle 64 gündür direnen enerji işçileriyle dayanışmaya, Sabancı'yı protesto etmeye çağırdı.

DİSK/Enerji-Sen üyesi enerji işçilerinin direnişi 64. gününde. EnerjiSA işçileriyle dayanışmak için İşçi Emekçi Birliği bileşenleri Sabancı'ya ait iş yerleri önünde halka yönelik konuşmalarla Sabancı'yı protestoya çağırdı. 

BİH: SABANCI İŞÇİ DÜŞMANIDIR, PROTESTO EDELİM
Birleşik İşçi Hareketi işçilerin 64 gündür iş ,ekmek mücadelesi yürüttüklerini hatırlattı. Halka yönelik konuşmalarda, "Daha bir iyi ücret istiyor, insanca çalışma koşulları istiyor. Ama Sabancı ve ona bağlı şirketler buna izin vermiyor. Anasayal ve yasal haklarını kullandıkları için işçiler işten atıldı. Sabancı'ya bağlı tüm şirketleri protesto edelim. Ekmeğinin ve onurunun peşinde olan işçileri destekleyelim. Sabancı bir işçi düşmanıdır. Sabancı işçileri sömürerek kendi zenginliğine zenginlik katıyor" denildi.

Eylem "Enerji işçisi yalnız değildir" sloganıyla sona ererken etrafta bulunanlar da alkışlarla destekledi. 

LİMTER-İŞ GENEL BAŞKANI SAYGILI'YA GÜVENLİK SALDIRDI
Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı da Sabancı'ya ait bir iş yerinde işçilerin ve emekçilerin üzerinden kazandıklarıyla servetine servet katan Sabancı Holding işçileri sömürdüğünü anlattı. İşçilerin 64 gündür hakları için direndiğini kaydeden Saygılı, Tüm halkımızı Sabancı Holding'i protestoya çağırıyoruz" dedi. 

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın konuşma yaptığı sırada güvenlik darp ederek uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada iş yerinde bulunanlar, "İşçinin hakkını savunmak suç mu" diyerek tepki gösterdi.

İŞÇİ HAREKETİ KOORDİNASYONU: SABANCI'YA AİT ALANLARI MÜCADELE ALANINA ÇEVİRECEĞİZ
İşçi Hareketi Koordinasyonu da EnerjiSa işçilerinin sesine, haklı mücadelesine dayanışma çağrı yaptı. EnerjiSa bu yaptığından vazgeçmezse Sabancı'ya ait her alanı mücadele  alanına çevireceğiz" dedi. 

EHP: ENERJİ İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ
Emekçi Hareket Partisi (EHP) de yaptığı eylemle, işçilerin anayasal hakkını kullanarak sendikalı olduğu için işten atıldığını kaydetti. EHP, "Onlar hakkını alana kadar biz de Sabancı Holding'in şirketlerinin önünde ajitasyonlarımızı yapmaya, mücadele alanına çevirmeye devam edeceğiz. Enerji işçisi yalnız değildir" dedi. 

Eylem, "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganı ve alkışlarla sona erdi. 

KALDIRAÇ: İŞÇİ DÜŞMANI SABANCI'NIN KARŞISINDAYIZ
Kaldıraç üyeleri de yaptıkları eylemde, "Direnişleri dayanışmayla büyüteceğiz, kazanacağız. Sendikalı oldukları için işten atılan Enerji-Sen üyesi Başkent Elektrik işçilerinin yanında, işçi düşmanı Sabancı Holding'in karşısındayız. Zafer direnen emekçinin olacak" dedi.